Jsme velice dobře připraveni, shodují se před šampionátem Zubek s Bohuslávkem

Adam Zubek během přípravy na juniorský světový šampionát v Dánsku | foto: Český florbal

Česká juniorská reprezentace po příletu do Dánska absolvovala svůj první trénink v dějišti světového šampionátu, kde již zítra dopoledne čeká svěřence Matěje Klucha úvodní klání proti Polsku. Mezi hlavní lídry českého výběru do devatenácti let budou jistě patřit Adam Zubek společně s Jakubem Bohuslávkem, kteří se podělili o své dojmy z tréninkové jednotky před vypuknutím mistrovství světa.


Česká juniorská reprezentace má za sebou úterní úvodní trénink v dějišti světového šampionátu. Po pondělním večerním příletu do Dánska se tak jednalo o první možnost zvyknout si na tamní prostředí a dopilovat poslední herní detaily. "Trénink se nesl ve znamení speciálních situací, zejména pět na čtyři a šest na pět. Jsme rádi za možnost vyzkoušet si nový zdejší povrch, a i když naše první utkání proti Polsku odehrajeme v jiné hale, tak stejně v ní bude povrch stejný, takže to pro nás mělo velký význam," hodnotí úvodní pobyt v hale čerstvý superligový vicemistr s Vítkovicemi Zubek.

Svěřence Matěje Klucha čeká v dánském Frederikshavnu velice těžký úkol v podobě obhajoby dvou po sobě jdoucích titulů. Mezi tahouny českého výběru bude patřit odchovanec Kladna Bohuslávek, který si pochvaluje přípravu na šampionát včetně posledního kempu před odletem do dějiště mistrovství světa. "První trénink po přesunu do Dánska byl velice pohodový, naučili jsme se orientovat v nové hale a seznámili jsme se tu s okolím. Myslím si, že jsme velice dobře připraveni, velice nám pomohl i kemp v Kutné Hoře a věřím, že se to promítne na hřišti," doufá kladenský kanonýr.

Jakub Bohuslávek (vpředu) během přípravného kempu v Kutné Hoře | foto: Český florbal

Bohuslávek by měl patřit k hlavním tahounům výběru. "Jsem velice rád za důvěru od spoluhráčů i trenérů, ale cítím také velkou zodpovědnost vůči celému týmu a budu se snažit být co nejlepší lídr," věří opora juniorského týmu. Juniory čekají ve čtyřčlenné skupině klání s Polskem, Finskem a Lotyšskem. "Tým vnímám velmi dobře připraven a na celé mistrovství se velice těšíme. Vnímáme, že duel s Polskem bude první větší zkouška před rozhodujícím zápasem ve skupině s Finskem, který by nám mohla usnadnit cestu celým mistrovstvím světa," těší se autor dvou superfinálových branek Zubek.

Juniorský národní tým vstoupí do šampionátu již zítra v 10:30 duelem s našimi severovýchodními geografickými sousedy a může tak úspěšně započít cestu za obhajobou prvenství a zisku zlatého hattricku. "Čekáme, že Polsko bude proti nám hrát defenzivním stylem. K dobytí obrany soupeře budeme muset být klidní na míčku. Samozřejmě chceme do turnaje vstoupit vítězně a předvést co nejlepší výkon na hřišti,” říká Bohuslávek. Hodně spoléhat se bude také na přesné zásahy Zubka, který patří mezi nejlepší střelce českého výběru. "Klíčové bude se tlačit do střeleckých příležitostí, které musíme proměňovat. Hodně záležet bude také na naší obraně," uzavírá vítkovický odchovanec. 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se