Panthers slavili 30 let v derby: Rekordní návštěva i výstava trofejí

Oslavy 30. výročí klubové existence pojali pražští Panteři ve velkém – derby s Prague Tigers odehráli netradičně ve Sportovním centru Řepy, předzápasové show i výsledku 8:6 navíc přihlížela rekordní návštěva. Na 18. kolo Národní ligy dorazilo 441 fanoušků!


Nápad oslavit historický milník jednoho z nejstarších tuzemských klubů vznikl před třemi lety a cesta za jeho realizací rozhodně nebyla jednoduchá. "Původní plán byl uspořádat výroční utkání na Podvinném Mlýně před televizními kamerami, a to v rámci úvodního utkání Extraligy žen. V uplynulém roce jsme tyto myšlenky přehodnotili a mělo se vzhledem k ambicím jednat o oslavy spojené s postupem do 1. ligy mužů. Postupem času jsme museli z původního plánu trochu polevit, hlavně kvůli rozpočtu a neúspěchu v loňském play-off, i tak jsme ale našim fanouškům chtěli připravit nezapomenutelnou show, kterou si užijí jak ti nejmenší Panteři, tak i legendy, které byly před třiceti lety u prvních krůčků našeho klubu," přibližuje marketingový manažer Panthers Praha Tomáš Pauček.

To se Panterům povedlo na výbornou a v sobotu 21. ledna se tak moderní hala v Řepích oblékla do barev aktuálně šestého celku Národní ligy. Pro fanoušky, kterých díky masivní kampani na sociálních sítích dorazilo do ochozů 441, čímž stanovili nový rekord v návštěvnosti klubu, byla připravena velkolepá show. Užít si mohli mimo jiné nejcennějších trofejí, mezi něž patří například několik pohárů pro vítěze Czech Open, švédského mládežnického turnaje Gothia Cup nebo plaketa za postup do Extraligy žen, své místo na tribuně pak mělo i historické okénko připomínající začátky klubu, původní dresy Panthers či fotokoutek, který se těšil zájmu zejména mladších návštěvníků.

Přímo na ploše pak kromě působivé nástupové sekvence a vystoupení klubového maskota proběhlo také představení panteří síně slávy. Do ní bylo zařazeno symbolicky právě 30 současných či bývalých hráčů, trenérů a funkcionářů, zkrátka všech, kteří se zasloužili o rozvoj klubu z malé skupinky nadšenců až po jeden z těch nejpočetnějších, co se členské základy týče. Slovo dostali i současní členové vedení, tedy generální manažer Štěpán Weber a sportovní ředitel Jan Tůma, kteří byli od členů výkonného výboru oceněni památečními fotografiemi z dob jejich začátků v klubu.

A jak dopadlo samotné pražské derby? Panteři své fanoušky první třetinou pořádně namlsali, když v ní Tigers přehráli jednoznačně 6:2. Zbytek zápasu ale ještě přinesl pořádné drama, spoustu vyloučení a postupné snížení až na jednobrankový rozdíl, který ale za skvělé podpory z hlasitých tribun domácí hráči udrželi a nakonec dokráčeli až k vítězství 8:6, které je pro ně velkou vzpruhou před závěrem základní části.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se