V regionech proběhly valné hromady, volilo se nové vedení

Tisková konference, ilustrační foto | foto: Martin Flousek/Český florbal

Florbalová sezona v halách utichla. Po jejím skončení proběhly valné hromady ve florbalových regionech, které shrnuly uplynulý ročník a nastavily směrování regionů do toho nadcházejícího. Ve všech regionech došlo k volbám hejtmanů a regionálních výkonných výborů.


Na jednání jednotlivých regionů byl vždy přítomen prezident Českého florbalu Daniel Novák nebo viceprezident Českého florbalu Petr Musil, kteří zástupcům oddílů z regionů ozřejmili situaci ohledně financování florbalu, prezentovali ekonomickou strategii, přinesli informace kolem vývoje v Národní sportovní agentuře (NSA), informovali o možném vývoji dotačních programů NSA, především o programu můj klub, a referovali o novinkách v rámci Komplexního programu podpory (PP3). Zdůraznili také významnou podporu regionálnímu ženskému florbalu a vývoj kandidatury směrem k pořádání Mistrovství světa žen 2025.

Valné hromady v rámci regionů byly volební. V celkem čtyřech krajích byli zvoleni noví hejtmani. David Holub za Středočeský, Jiří Kroupa z Olomouckého a Milan Veselý z Jihomoravského kraje se posunuli z pozice člena regionálního výkonného výboru. Se svou kandidaturou na hejtmanku v Královéhradeckém hraji uspěla Lenka Jansová. Po Renátě Typlové je tak druhou florbalovou hejtmankou. Řady žen v regionálních VV rozšířila také Lucie Predajňová v Jihočeském kraji. "Všem nově zvoleným členům a členkám bych chtěl pogratulovat a popřát jim, aby byli ve svých funkcích úspěšní. Zároveň bych rád poděkoval těm, kteří již ve svých předchozích funkcích nepokračují, za jejich práci pro florbal, a i jim bych chtěl do budoucna popřát hodně úspěchů," řekl Daniel Novák, prezident Českého florbalu.

Český florbal se i na půdě výkonného výboru zabýval na základě výzvy od delegátů možnými legislativními nesrovnalostmi na valné hromadě Královéhradeckého a Pardubického regionu. Následné šetření neprokázalo žádná legislativní pochybení, odkrylo však některé události, které jsou pro řadu účastníků regionální valné hromady velmi citlivé v etické rovině. Ve florbale není standardní, aby zmocněnec jednoho oddílu byl delegátem jiného oddílu, aby existovaly neodůvodněné kandidatury z jednoho kraje do druhého a aby zaměstnanec Českého florbalu z daného regionu zastupoval na valné hromadě svůj oddíl v pozici delegáta.

"Po výzvě od delegátů jsme situaci začali intenzivně řešit. Přestože legislativně vše proběhlo dle nastavených regulí, v etické rovině máme o některých krocích oprávněné pochybnosti. Pojmenovali jsme několik událostí v oblasti etiky, která do florbalu nepatří. Florbal se neustále rozvíjí a já věřím, že i díky pojmenování těchto událostí se posuneme na takovou úroveň, kde podobné situace nebudeme muset v budoucnu řešit. V opačném případě by muselo dojít k legislativním úpravám a změnám některých nastavení ve fungování florbalu. Zprávu a detail našeho šetření budeme aktivně komunikovat přímo všem zúčastněným oddílům předmětné regionální valné hromady," okomentoval situaci viceprezident Petr Musil, který se jí účastnil.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se