Ženy a juniorky vyrážejí na EFT. V obou výběrech došlo ke změnám. Kde můžete turnaj sledovat?

Reprezentace žen před utkáním se Švýcarskem | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Už v pátek odstartuje ve švédské Uppsale turnaj Euro Floorball Tour. České výběry jej zahájí duely do domácími florbalistkami. V kádru ženské reprezentace došlo vinou zdravotních neduhů hned ke čtyřem změnám, u juniorek k jedné.


Ženské reprezentantky přišly v posledních dnech hned o čtyři hráčky. Zranění přetrvává u Elišky Chudé, na marodku se vrátila také Pavlína Bačová, ke kterým záhy přibyly ještě Michaela Mlejnková s Martinou Řepkovou. Místo v sestavě zaujmou původně náhradnice Veronika Kopecká, jež působí ve švýcarském Klotenu, s Marií Havlíčkovou z Chodova, které doplní její spoluhráčka z Jižního Města Natálie Balková a útočnice Bohemians Karolína Mezerová.

"Musíme se s tím popasovat. Spíše je nepříjemné, že ta zranění přišla na poslední chvíli a že nám vypadly tři pravačky na jednom postu, čili to bude vyžadovat trochu improvizace, se kterou jsme ne úplně počítali a která se na týmu projeví. Věřím, že kádr je i tak silný a dokážeme ten výše zmíněný 'hendikep' nějakým způsobem smazat, zvládneme to a že si tu pomyslnou smůlu vybíráme teď a ne příští rok,” říká trenér Lukáš Procházka.

Juniorský výběr bude postrádat Terezu Smetanovou, která si v aktuálním ročníku odbyla premiéru v nejvyšší soutěži. "Terka je zraněná a nestačila se dát do odletu dohromady, takže jsme museli povolat jednu z náhradnic, ale není to pro nás žádný velký problém," vysvětluje kouč Tomáš Martiník. Odchovankyni florbalu v Uherském Brodě nahradí Šárka Kudlová, která pro změnu florbalově vyrostla v Brodě Havlíčkově a aktuálně působí v nejvyšší juniorské soutěži ve Světlé nad Sázavou.

Turnaj v Uppsale začne v pátek a na české výběry čeká hned na úvod silný kalibr v podobě úřadujících mistryň světa, které na svůj titul dosáhly před rokem právě v IFU Areně. „Očekávám pořádnou jízdu. Věřím, že se rychle adaptujeme na ten mezinárodní level. Čeká nás zápas s nejlepším týmem světa a my ho určitě budeme chtít hrát, ne se jen bránit. Ta konfrontace je pro nás důležitá a jsem přesvědčený, že při maximálním výkonu budeme schopní s těmito týmy hrát dobrá utkání,” vyhlíží Procházka střetnutí, které odstartuje v pátek v 19.15.

Zatímco ženy za sebou mají už jednu herní konfrontaci, juniorky se představí poprvé v novém složení v ostrém střetnutí. „Ve své podstatě je možná vlastně jedno, s kým hrajeme (úsměv). Je to nový cyklus, máme v něm nové holky a začínáme psát nový příběh. Uvidíme, pokusíme se obstát a hrát v duchu toho, jak jsme hráli s předchozím výběrem. Nesmíme se toho zápasu bát, ale hrát agresivně, důrazně a musíme se pokusit být důrazní v obraně a samozřejmě předvést něco i do útoku. Uvidíme také, v jaké sestavě budou Švédky hrát. Očekávání není ani tak výsledkové, jako spíš to, co předvedeme za výkon a jakým způsobem budeme schopní obstát v takových zápasech,” prozrazuje Martiník cíle, se kterými se svými svěřenkyněmi vstoupí do úvodního střetnutí proti čerstvým mistryním světa, které ve finále zdolaly právě Češky.

Program EFT žen a juniorek
Pátek 28. 10.

16.30 Švédsko U19 – Česko U19
19.15 Švédsko – Česko

Sobota 29. 10.

09.45 Česko U19 – Finsko U19
18.00 Česko – Finsko

Neděle 30. 10.

09.30 Švýcarsko U19 – Česko U19
10.00 Švýcarsko – Česko

Kde klání sledovat?

Všechny duely turnaje Euro Floorball Tour z Uppsaly budou vysílány živě na Innebandy.TV, kde je nutná registrace, samotné přenosy jsou však zdarma.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se