Junioři opanovali EFT! V závěru otočili proti Finsku

Naprosto suverénně prosvištěli Euro Floorball Tour ve švédském Malmö naši junioři! Po dvou výhrách z předchozích dnů potvrdili bezchybnou bilanci také na závěr turnaje, když otočili nepříznivý stav a zdolali Finsko 5:4. V zápase přitom dlouho ztráceli dvougólovým rozdílem, který nakonec heroickým nasazením smazali.


Česko U19 – Finsko U19 5:4 (0:2, 2:1, 3:1)

Začátek utkání byl poněkud pomalejší, protože jej rozkouskovalo menší otřesení brankáře Miroslava Kovaříka i série nepřesných akcí. Český gólman nakonec pokračoval ve hře dále, ani on však nezabránil zlepšení Finů a jejich úvodnímu gólu ve čtvrté minutě. Češi si hledali cestu do útoku pouze obtížně, největší šance Bartoloměje Smolky navíc orazítkovala pouze břevno. Finsko se i posléze cítilo při síle a do přestávky ještě zvyšovalo na 2:0.

Ve druhém dějství se český tým ovšem výrazně zlepšil. Dvakrát se dotáhli na jednogólový rozdíl zásluhou Ondřeje Pecky a Kosťantyna Šlosara, čímž Češi stáhli manko do závěrečné fáze hry na 2:3. Výkon našich reprezentantů každopádně byl aktivnější než v předchozí dvacetiminutovce, a tak byla bitva o vítězství stále otevřená.

Závěrečná fáze přinesla velmi aktivní florbal, z něhož plynula spousta příležitostí. To nejdůležitější se dělo mezi 49. a 54. minutou, kdy padly rovnou čtyři branky. Nejdříve čeští junioři otočili na 4:3, načež však Finové srovnali. Rozhodující moment nicméně měl teprve přijít – a to z hole Daniela Dolejše, který vystřelil našemu družstvu neporazitelnost na turnaji.

Národní výběr navíc přečkal obrovský tlak soupeře v závěru, při němž se nejednou blýskl perfektními zákroky Kovařík. Česko si tak vydobylo prvenství na Euro Floorball Tour s plným počtem bodů a ukázalo velkou týmovou sílu.

„Jsme spokojeni, že jsme se drželi dílčích cílů, které jsme si do zápasu vytyčili. Neřešili jsme, o jaké umístění hrajeme. Opět jsme si ověřili, že věci, kvůli nimž jsme sem přijeli, nám zafungovaly. Teď je důležité v nich pokračovat dále,” řekl hlavní trenér juniorů Ladislav Štancl.

Branky: 27. Pecka, 37. Šlosar, 49. Bergman, 50. Bureš, 54. Dolejš – 4. Leino, 15. Heiska, 31. Halmela, 51. Leppäniemi. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. Zásahy brankářů: Kovařík 26 – Seppälä 21. MATCH CENTER | VIDEOPŘENOS

Sestava Česka: Kovařík (Kliment) - Šlosar, Wertheim, Smutný, Ruber, Eliáš, Borek, Tomášek - Krejča, Holásek, Pecka - Vařecha, Grézl, Bureš - Marghold, Smolka, Klápa - Bergman, Dolejš.

Pozápasové ohlasy

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se