Bombastický úvod šampionátu! Juniorky zničily Slovensko

Radost českých juniorek při zápase se Slovenskem | foto: International Floorball Federation

Vrcholná akce juniorských reprezentantek začala naprosto ideálně. Mistrovství světa ve finském Lahti zahájily Češky drtivým vítězstvím o 15 branek nad Slovenskem. Řada našich florbalistek pak zaznamenala pěkné individuální úspěchy, co se týče statistik.


Slovensko – Česko 1:16 (1:4, 1:5, 0:7)

Češky zvládly vstup do utkání více než úspěšně. Co že se vše podařilo? Kromě premiérových tref pro Nelu Kubalčíkovou a Nikolu Štekerovou v juniorské reprezentaci se podařilo národnímu týmu srovnat rekord v počtu vstřelených branek na MSJ.

Jednou ze tří hráček, které zaznamenaly hattrick, byla Lucie Baldreichová. Pro ní to byl již třetí třígólový večírek v juniorské reprezentaci. To se do té doby povedlo jen Kateřině Kovaříkové v předminulém cyklu. Čtyřmi asistencemi se blýskla Barbora Lovíšková, čímž vyrovnala dosavadní maximum, na nějž předtím dosáhly jen tři florbalistky.

Obzvláště vydařenou se stala pasáž duelu mezi 33. a 39. minutou, během níž svěřenkyně Tomáše Martiníka udeřily hned čtyřikrát. Do závěrečné části zápasu proto mohlo Česko jít naprosto bez obav.

Debakl z pohledu Slovenek se nemírnil ani s blížícím se koncem utkání. České juniorky zachovaly vysoký standard také ve třetí třetině a pokořily hranici 15 vstřelených branek. A to jim ještě zbývala necelá čtvrt hodina do finálního hvizdu. Ve zbývajícím čase uzavřela výsledek na 16:1 pro české družstvo Karolína Klubalová a potvrdila parádní start šampionátu.

„Chtěli jsme mít zápas pod kontrolou, což se nám podařilo. Začátek byl z naší strany trošku opatrnější a v první třetině nám chyběl lehce šmrnc. Po první pauze jsme si řekli, že to odšpuntujeme a pokusíme se dát góly a být více akčnější v útoku. Dali jsme šestnáct gólů, i když si myslím, že jich klidně mohlo být více, ale snad jsme si je schovali na další duely. Povedlo se nám protočit všechny hráčky, což bereme také jako pozitivum,” hodnotil utkání trenér Tomáš Martiník.

Sestava Česka: Svrčková (Bačková) - Machálková, Matýsková, Fáčková, Gocová, Kubalčíková, Hlaviznová (C), Sigmundová - Fuchsová, Zerzánová, Brucháčková - Klubalová, Baldreichová, Břeská - Lískovcová, Lovíšková, Sikorová - Štekerová, Horčičková.

Branky: 14. Červená – 5. Sikorová, 10. Sikorová, 13. Hlaviznová, 17. Baldreichová, 24. Kubalčíková, 33. Sikorová, 34. Klubalová, 37. Břeská, 39. Baldreichová, 41. Brucháčková, 42. Baldreichová, 47. Zerzánová, 47. Baldreichová, 49. Klubalová, 49. Štekerová, 57. Klubalová. Rozhodčí: Friemel – Hasselberg (oba Švýc.). Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Návštěva: 137. Zásahy brankářek: Zvarová 50 – Svrčková 8 | MATCH CENTER

Ohlasy po utkání

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se