Juniorky v semifinále padly s Finskem a zahrají si o bronz

Semifinálový souboj Finska a Česka na MSJ 2024 | foto: Martin Flousek

České juniorky čelily v přímém boji o postup do finále domácím Finkám. Dramatický duel rozhodlo bleskové prodloužení, které odsoudilo národní tým do bojů o třetí místo na turnaji.


Česko - Finsko 2:3p (1:0, 0:1, 1:1, 0:1)

Národní tým juniorek ukončil základní skupinu světového šampionátu a ve finském Lahti dosud nepoznal porážku. Po vítězství ve skupině na Češky čekalo velmi náročné semifinále, ve kterém musely potvrdit svou formu proti domácímu výběru z Finska.

Úvod duelu se nesl ve velmi vysokém tempu a oba týmy pravidelně zkoušely připravenost gólmanek svých soupeřek. První branky se tak diváci dočkali poměrně brzy. V jedenácté minutě se uvolnilo duo Břeská - Baldreichová a po přesné nahrávce do volného prostoru se Češky díky druhé jmenované dostaly do vedení 1:0.

Ve druhé periodě se hra trochu zpomalila a Finky se zatáhly do obrany. K vidění tak bylo spíše dobývání jednotlivých obranných polovin, ve 34. minutě se ale diváci přece jen dočkali další pořádné gólové šance, kterou měla Linda Fuchsová. Ta mohla Česko poslat do dvoubrankového vedení, před odkrytou bránou ale netrefila přesně. Její smůla jí pak hodně mrzela, neboť v čase 39:40 Finsko srovnalo na 1:1.

Třetí část semifinále nabídla pořádné drama, ve kterém se nejprve Finky dostaly do vedení 2:1 po obrovské české chybě v rozehrávce. O pár minut později ale srovnala Linda Fuchsová, která svou trefou na 2:2 konečně zlomila své střelecké trápení v tomto zápase. Za vyrovnaného stavu duel dospěl až do prodloužení.

Nastavený čas byl nakonec mnohem kratší než by kdo čekal, neboť Finky si již po 51 vteřinách vystřelily postup do finále domácího šampionátu. Češky tak v neděli ve 12 hodin čeká zápas o bronz se Švýcarkami.

Branky: 11. Baldreichová, 53. Fuchsová - 40. Holopainen, 50. Holopainen, 61. Granlund. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Zásahy brankářek: Eliška Svrčková 5 - Julia Saarinen 18. | MATCH CENTER | živě na ČT Sport Plus

Sestava Česka: Svrčková (Bačková) - Machálková, Matýsková, Fáčková, Gocová, Kubalčíková, Hlaviznová (C), Sigmundová - Fuchsová, Zerzánová, Brucháčková - Klubalová, Baldreichová, Břeská - Lískovcová, Lovíšková, Sikorová - Štekerová, Horčičková.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se