Zprávy

včera
Organizace

Informace k licenčnímu řízení: Kromě jednoho oddílu superligy získaly všechny týmy licenci na sezonu 2024/2025

Před otevřením přihlášek do soutěží pro sezonu 2024/2025 proběhlo s účastníky elitních soutěží licenční řízení. Licenční komise Českého florbalu ve spolupráci se Soutěžním úsekem Českého florbalu řešila situaci v Livesport Superlize. Podmínky pro udělení licence nesplňuje oddíl Black Angels, který dlouhodobě neplnil kritéria týkající se ekonomického fungování klubu.

3 minuty

včera
Tisková zpráva klubu

Juniorský reprezentant Holásek posílil Mladou Boleslav

Po návratu Adama Hemerky z Finska ohlásili Středočeši další posilu. Tým pod velením Joonase Naavy doplní juniorský reprezentant Lukáš Holásek, který v uplynulém roce působil v mládeži švédského velkoklubu Pixbo Wallenstam. V klubu podepsal tříletou smlouvu.

1 minuta

včera
Tisková zpráva klubu

Novinky v Bolce: Vrací se Hemerka, kariéru končí Šebek

Po ročním působení ve finském Classicu se do Mladé Boleslavi vrací reprezentant Adam Hemerka. Své působení ve středočeském klubu naopak končí Daniel Šebek. Bývalý reprezentant a jedna z výrazných tváří Livesport Superligy končí kariéru.

5 minut

včera
Přestup

Reprezentantka Mechlová oživí ČEZ Extraligu, vrací se do Tatranu

V nejvyšší české soutěži bude znovu působit juniorská vicemistryně světa a bronzová medailistka ze šampionátu v Singapuru Michaela Mechlová. Produktivní obránkyně se vrací do střešovického Tatranu po ročním působení ve finské F-Liize.

2 minuty

12.5.2024
Ohlasy

Nezapomenutelná jízda, hodnotí bronzový úspěch kapitánka Hlaviznová

České reprezentantky vezou z Lahti bronzové medaile. V boji o konečné třetí místo si poradily se Švýcarkami a přidaly do sbírky už šestý cenný kov. „Zní to naprosto fantasticky. Musím říci, že to byla naprosto nezapomenutelná jízda,” hodnotí celý šampionát kapitánka Tereza Hlaviznová.

2 minuty

12.5.2024
Ohlasy

Takový průběh jsme si proti Švýcarkám naplánovaly, říká Břeská. Jak se bude slavit?

Dala veledůležitý gól sekundu před koncem druhé třetiny, přičemž v zápase zaznamenala i asistenci. Andrea Břeská se výrazně zapsala pod bronz českých juniorek, který si odváží ze světového šampionátu ve finském Lahti. Jak viděla závěrečný souboj se Švýcarskem?

2 minuty

12.5.2024
Souhrn

Juniorky si odvážejí bronz z MSJ! Švýcarky porazily pěti góly

Rozhodující den mistrovství světa juniorek dopadl výtečně. České hráčky také na druhý pokus porazily v Lahti Švýcarsko a berou bronzové medaile. Jde tak již o čtvrtý medailový šampionát naší reprezentace v řadě. Klíčový duel dopadl výsledkem 5:1, který se začal slibně rodit už během první třetiny.

2 minuty

11.5.2024
Ohlasy

V zápase jsme byly lepší, rozhodlo neproměňování šancí, smutní Brucháčková

České juniorky vstřebávají prohru v semifinále, která je stála postup do bojů o zlato. V dobře rozehraném utkání Finsko rozhodlo v prodloužení a Češky tak čeká souboj o bronzové medaile. Jak zápas hodnotí jedna z opor národního týmu Anna Brucháčková?

1 minuta

11.5.2024
Souhrn

Juniorky v semifinále padly s Finskem a zahrají si o bronz

České juniorky čelily v přímém boji o postup do finále domácím Finkám. Dramatický duel rozhodlo bleskové prodloužení, které odsoudilo národní tým do bojů o třetí místo na turnaji.

2 minuty

11.5.2024
Ohlasy

Důležité bylo, že jsme se nenechaly zastrašit jejich prvním gólem, říká po zápase s Lotyšskem autorka hattricku Fuchsová

České juniorské reprezentantky si po Slovensku a Švýcarsku poradily také s Lotyšskem. Svěřenkyně kouče Tomáše Martiníka rozstřílely tým z Pobaltí poměrem 16:2, a potvrdily tak první místo ve skupině A. Už dnes od 15 hodin je čeká klíčový semifinálový duel proti Finsku, který rozhodne o postupujícím do bitvy o zlato. Spoléhat se v něm budou i na 17letou Lindu Fuchsovou, která se podělila o dojmy z utkání proti Lotyšsku, v němž nasázela hattrick, nebo o to, jak vyhlíží semifinále proti zemi tisíce jezer.

2 minuty

10.5.2024
Souhrn

Juniorky deklasovaly v posledním zápase skupiny MS Lotyšsko! V semifinále narazí na Finsko

Národní tým juniorek prošel základní skupinou světového šampionátu ve finském Lahti bez ztráty kytičky. Po triumfech nad Slovenskem a Švýcarskem dokázaly svěřenkyně kouče Tomáše Martiníka vyzrát také na Lotyšsko. Obhájkyně stříbrných medailí své pobaltské soupeřky rozstřílely poměrem 16:2, a vítězně se tak naladily na semifinále proti Finsku. Souboj o postup do finále startuje již v sobotu od 15 hodin.

3 minuty

10.5.2024
Novinka

Změny v soutěžích: Zjednoduší se dorostenecká liga, skončí žákovské MČR. Přibude další superfinále?

Od nové sezony dojde v českých soutěžích k několika změnám. Výrazně se oživí nejvyšší dorostenecká liga, zruší se naopak žákovské mistrovství České republiky. Vzhledem ke změněnému systému Poháru mistrů dochází k úpravě nasazování v tuzemském poháru. Možná největší změna se chystá pro mužskou první ligu.

5 minut

10.5.2024
Přestup

PŘEHLED | Přestupy 2024: Klíčové podpisy pro Kladno, pohyby v Bolce

Ligový ročník 2023/2024 je téměř za námi. Už na jeho konci začaly kluby oznamovat změny ve svých kádrech. Svou kariéru také skončilo několik výrazných jmen.

14 minut

10.5.2024
Novinka

Postupy a sestupy: Jak bude vypadat složení soutěží v sezoně 2024/25?

Sezona 2023/24 je již minulostí a zůstává po ní již jen celkové pořadí jednotlivých soutěží. K jakým pozičním změnám v ligách došlo, kdo postoupil a sestoupil a kde bylo změn nejvíce? To vše se dozvíte v tomto rozsáhlém přehledu.

5 minut

9.5.2024
Ohlasy

Klíčová byla přesilovka, Lotyšsko nesmíme podcenit, hlásí dvougólová Lískovcová

České juniorky mají po dvou odehraných zápasech již jisté první místo ve skupině a tím i postup do semifinále mistrovství světa. Strůjkyní vítězství proti Švýcarsku byla hlavně dvougólová Karolína Lískovcová, která si připsala také svůj první gól na šampionátu.

1 minuta

9.5.2024
Fanoušci

Fair play moment sezony! Pošli nám svůj tip

Vyhlášení anket o nejlepší florbalistky a florbalisty sezony tentokrát doprovodí speciální kategorie, v níž se Český florbal rozhodl ocenit momenty fair play. Ne všechny se k nám však dostanou, proto máme výzvu pro vás, fanoušky a fanynky. Pokud jste byli během uplynulého ročníku svědky fair play chování, pak nám daný moment, prosíme, pošlete.

1 minuta

9.5.2024
Souhrn

Rázná otočka! Češky daly tři branky za dvě minuty a porazily Švýcarsko

České juniorky zvládly i druhé utkání na světovém šampionátu v Lahti. Skvělým obratem v duelu proti Švýcarsku si zajistily nejen postup do semifinále, ale také vítězství v základní skupině.

2 minuty

9.5.2024
Přestup

Stříbrný medailista z MS mění dres. Gruber bude hrát ve Spartě

Po osmi letech se s Mladou Boleslaví loučí Jakub Gruber. Zkušený obránce se stane od nového ročníku posilou pražské Sparty.

2 minuty

8.5.2024
Ohlasy

Byly jsme dobře připravené, říká po vítězném úvodu Sikorová

Úspěšný vstup. Tak hodnotí úvodní bitvu na světovém šampionátu v Lahti Nela Sikorová, která byla vyhlášena nejlepší českou florbalistkou v duelu. Na demolici Slovenska poměrem 16:1 se podílela hattrickem.

2 minuty

8.5.2024
Souhrn

Bombastický úvod šampionátu! Juniorky zničily Slovensko

Vrcholná akce juniorských reprezentantek začala naprosto ideálně. Mistrovství světa ve finském Lahti zahájily Češky drtivým vítězstvím o 15 branek nad Slovenskem. Řada našich florbalistek pak zaznamenala pěkné individuální úspěchy, co se týče statistik.

2 minuty