Rozhodující gól při premiéře? Jsem ráda, že jsme ho tam došudlaly, směje se Fuchsová

Linda Fuchsová na tréninku juniorské reprezentace | foto: Český florbal

Na triumfu českého výběru nad Finskem mělo zásluhu více hráček, mezi nimi ale zejména debutantka Linda Fuchsová, která vstřelila rozhodující gól na 4:3. Dalším stavebním kamenem pro úspěch pak byla Andrea Břeská, která v duelu přidala dvě branky a asistenci a řídila tak český obrat ve skóre.


Svůj první zápas v národním dresu si připsala teprve patnáctiletá dorostenka Linda Fuchsová, která si nemohla přát lepšího startu do reprezentační kariéry. Hned při své premiéře totiž vstřelila první gól a ten se stal také tím rozhodujícím, neboť Česko přetlačilo Finsko 4:3.

"Byl to hodně rychlý zápas s náročnými osobními souboji, ale s holkami jsme byly odhodlané Finky porazit. Věděla jsem, že na výhru máme a když jsme začaly ukazovat to, co v nás je, tak už jsme soupeře na míček nepustily," hodnotí duel s Finskem sama Linda Fuchsová. "Myslím si, že jsme si to s holkami celkově užily. Místy tam tedy byly momenty, kdy jsme byly trochu dřeváci, ale to k tomu patří a jsem ráda, že jsme to i tak urvaly," usmívá se.

A jak hodnotí svou premiérovou branku v juniorské reprezentaci? "Gól to sice nebyl nijak krásný, ale byl pro vítězství důležitý a já jsem neskutečně ráda, že jsme ho tam došudlaly," směje se.

Kromě ní se ale gólově prosadila také její spoluhráčka Andrea Břeská, a to rovnou dvakrát. Jak tedy tato hráčka hodnotí duel s Finskem? "V úvodu zápasu jsme moc nedržely míček, což se naštěstí změnilo ve druhé třetině, kde jsme ale bohužel neproměňovaly šance. Poslední třetina už byla nahorů a dolů, ale my jsme jí zvládly takticky a proto bereme tři body. A mi osobně se hrálo moc dobře, ale mrzí mě, že jsem ve třetí třetině pohrdla tolika šancemi na hattrick," směje se hrdinka zápasu.

A jak se obě hráčky těší na poslední zápas na turnaji EFT? "Švýcarky budou podobně náročné jako Finky, ale pokud do zápasu vstoupíme tak, jak máme, tak to určitě zvládneme," vyhlíží rozdílová střelkyně Fuchsová motivovaně. "Očekávám napínavý duel, ve kterém snad budeme více držet míček a budeme tak mít zápas ve svých rukou," přitakává Břeská.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se