Vyzve Tatran v superfinále Vítkovice? Co si myslí experti o semifinále Livesport Superligy

Tomáš Hanák (Tatran) v souboji s vítkovickým Ondřejem Vítovcem | foto: Tatran Střešovice

V Livesport Superlize již bojuje pouze čtveřice nejlepších celků, které se spolu utkají v semifinále. Jaké šance jednotlivým týmům dávají experti? Své názory nám poskytla legenda střešovického florbalu a expert mužské superligy Martin Richter, ex-brněnský kanonýr Aleš Jakůbek, komentátor ČT sport Ondřej Zamazal a sportovní novinář z Deníku Sport Zdeněk Janda.


Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal MB

Aleš Jakůbek: Sílu tatranský tým ukázal v základní části ve všech zápasech a s Boleslaví tomu nebylo jinak. Boleslav však má hráče na to Tatran potrápit a nějaký zápas urvat pro sebe. Vše dokáže případně umocnit i Lukáš Bauer v brance, který se na vrchol sezony dokáže vždy správně "vyladit". Tatran však disponuje skvělou brankářskou dvojicí a pro mě i vyrovnanějším kádrem v čele s první "repre" formací a smrtící přesilovkou.
Tip na výsledek série: 4:1 / 4:2

Martin Richter: Poměr sil se otočil. Tatran, myslím, přehraje Boleslav celkovou kvalitou kádru a dlouhodobě nebránitelnou první pětkou.
Tip na výsledek série: 4:2

Ondřej Zamazal (Česká televize):: Záležet bude na prvním utkání, tedy jak Tatran přepne z módu čtvrtfinále, kdy ze sebe především v závěrech utkání nemusel vydat úplně maximum. Boleslav má pořád mimořádnou sílu, jen není ve srovnání se soupeřem rozvržena do všech formací. Bude zajímavé sledovat, jak dopadne souboj Benešovy a Tomašíkovy pětice a jak často na něj bude docházet. Nicméně soudím, že zásadní vliv na výsledek série bude mít převaha třetí střešovické řady.

Zdeněk Janda (Deník Sport): Hegemon základní části, Tatran, si podle mě překvapivě vybral úřadujícího mistra z Mladé Boleslavi. Je to volba, která ukazuje velké sebevědomí. Ale soupeř v play-off dal zapomenout na nepovedenou první část sezony a vrátil se ke své účelné a efektní hře. Enormní tíha zodpovědnosti na straně střešovického klubu bude na elitní formaci v čele s reprezentačním kapitánem Ondřejem Němečkem a Markem Benešem s Matějem Havlasem. Boleslav oproti tomu disponuje zkušenějším a širším kádrem, dokáže sílu rozdělit do tří formací. Zajímavý bude i brankářský souboj. Lukáš Bauer, jednička národního týmu, jenž má v play-off super formu, proti generaci mladých gólmanů z Tatranu (Lukáš Kříž a Tomáš Jurco). Čekám vyrovnanou a dlouhou sérii.
Tip na výsledek série: 3:4


1.SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Aleš Jakůbek: Hodně napoví již první zápasy v týdnu, ty dokáží být velice ošemetné. Bohemka je v laufu, v kapse už vítězství v poháru a de facto "splněno", ale kdo by nechtěl víc (úsměv). Vítkovice se po krátké nepřesvědčivé pasáži sezony a výměně trenérů opět rozjely (byť Dan Folta určitě vidí spoustu věcí ke zlepšení) a sérii rozhodnou nakonec pro sebe i díky zkušenostem z vypjatých zápasů play-off. Zajímavé mohou být i souboje strážců obou brankovišť.
Osobně bych si přál, aby obě série byly co nejdelší, proto uvádím dva tipy na výsledek (úsměv).
Tip na výsledek série: 4:2 /4:3

Martin Richter: Myslím si, že Vítkovicím pomůže víc zkušeností s tím, jak vyhrávat vyrovnané dlouhé série a také o něco lepší obrana.
Tip na výsledek série: 4:2

Ondřej Zamazal (Česká televize): Vítkovice Bohemku v sezoně dvakrát setřely, což bude na jedné straně působit na sebevědomí (Folta a spol.) a na druhé jako silný motivační faktor (Jedlička a spol.). Jakub Buršík se zdá být od prosince nezastavitelný, Marek Matejčík už tradičně bude rozdělovat geniální přihrávky. Brankáři to nerozhodnou, co je však jisté: Tomáš Hyršl přesvědčil, že už dozrál pro velké zápasy. Tipuju, že v průměru bude padat minimálně 10 gólů na utkání.

Zdeněk Janda (Deník Sport): V minulých pěti letech byla v semifinále Sparta, tentokrát ji nahradil ambiciózní tým Bohemians. Před sezonou tenhle výběr přivábil ze zahraničí navrátilce Martina Kisugiteho a Jana Řehoře. A spolu s tradičně nadstandardní prací kouče Michala Jedličky se právě tyto dva faktory jeví jako klíčové, proč se pražskému výběru tak daří. První trofej už Bohemka získala, v poháru přetlačila Spartu. Vítkovice jsou jako vždycky silné, forma klíčových hráčů šla po výměně trenéra nahoru. Daniel Folta přinesl do kabiny svěží vítr a tým se vrátil na svou obvyklou úroveň. Takže pokud si nejzkušenější hráči udrží svoji výkonnost, měly by z toho Vítkovice těžit. 
Tip na výsledek série: 4:2

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se