1. liga juniorek má před sebou finále! Doposud neporažený Chodov vyzve v boji o titul Tatran!

Střešovice si finále zajistily úspěšně zvládnutou sérií s Olomoucí | foto: Tatran Střešovice

Před branami finále stojí nejvyšší soutěž juniorek. Do bojů o titul si cestu proklestily dva pražské celky, vítěz základní části Chodov vyzve střešovický Tatran. Dojde tak k repríze semifinálového souboje v ženské ČEZ Extralize, tentokráte si to spolu však rozdají rivalové z hlavního města o prvenství v kategorii do 19 let.


Chodov si cestu do finále zajistil v nejkratším možném čase. Tým z Jižního Města navázal na veleúspěšnou základní část, během které ztratil pouze bod. I po dalších čtyřech zápasech v play-off tak stále lvice čekají na první prohru v sezoně. Chodov totiž ve čtvrtfinále ve dvou zápasech uspěl s Libercem, v semifinále si poté stejným výsledkem poradil i s Bohemians po výsledcích 8:5 a 6:3. Svěřenkyně trenéra Lukáše Netrefy tak půjdou do finále v roli favorita série a s jasným cílem obhájit ligový titul. I ve finále Chodov bude jistě spoléhat na své juniorské reprezentantky Nikolu Skokovou, Karolínu Lískovcovou, Evu Křtěnovou či Nikolu Štekerovou.

Poněkud komplikovanější cestu do finále má za sebou střešovický Tatran. Pražanky nejprve ve čtvrtfinále vyzvaly Ostravu a vzájemná série dospěla až do třetího rozhodujícího duelu, kde však Tatran nedal svým soupeřkám šanci a došel si pro postup. Přísloví můj dům, můj hrad platilo i v semifinálové sérii. Po domácí výhře 3:2 se totiž na Hané naopak radovaly hráčky Olomouce, a tak se muselo o druhém finalistovi rozhodovat v neděli dopoledne v Praze. Tatran skvěle začal a vedl po první periodě o tři branky, Olomouc ale rozhodně nic nezabalila a v dalším průběhu stav srovnala. Branky Lucie Vernerové a Karolína Bláhové ale nakonec přeci jen olomoucký vzdor ukončily podobně jako předtím v dospělé kategorii. Nejvyšší juniorská soutěž tak repete finále z předešlých dvou sezon neuvidí, obhájkyně z Chodova vyzve v pražském derby Tatran.

Finálová série odstartuje 13. dubna na chodovském hřišti, přesně o týden později se přesune na půdu Střešovic. V případě nerozhodného výsledku dojde k rozuzlení hned o den později opět na hřišti celku z Jižního Města.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se