#25 | Klokan přiletí v srpnu. Floor Talk s ikonou Extraligy žen i reprezentace

Floor Talk #25 Adéla Bočanová | foto: Český florbal

Bez jakýchkoliv rozpaků bychom mohli Adélu Bočanovou nazvat ryzím symbolem věrnosti. Bývalá reprezentantka totiž strávila celou kariéru v kádru Bohemians. V nově vydaném podcastu navíc hovoří jedno z extraligových legend i o svém působení v národním týmu, kde po boku své sestry Kamily vybojovala dosud jedinou medaili z mistrovství světa nebo o nové životní etapě. Návrat k elitnímu florbalu zatím stále budoucí maminka nevylučuje.


Historicky nejmladší kapitánka v ženské extralize, která svůj tým vedla s páskou na paži již v šestnácti letech, nakonec nastřádala v základní části nejvyšší soutěže v 285 duelech 514 bodů a patří jí třetí místo v historickém bodování. Dalších 92 střetnutí a 115 bodů přidala v play-off. S klokankami si zahrála i v historicky prvním superfinále. Své poslední klání odehrála 19. prosince proti Florbalové akademii Mladá Boleslav.

Velkou roli v jejím florbalovém životě sehrála i starší sestra Kamila Bočanová (dnes Musilová), se kterou si zahrála i v národním týmu. Na šampionátu v roce 2011, který skončil dodnes jedinou medailí pro české ženy, byly obě nejproduktivnějšími jmény v sestavě. Celkem absolvovala pět seniorských a dvě juniorská mistrovství světa, z nichž má také jeden bronz. V nejcennějším dresu naskočila do rovné stovky duelů, v národním týmu do 19 let dodnes vévodí statistikám nahrávaček.

V podcastu, který je již nyní k dispozici na platformách Apple PodcastsGoogle PodcastsSoundcloud a Spotify hovoří také o svých úplných začátcích a také o tom, jak se z elitní florbalistky stala chatařka. 25. dílem Floor Talku provází Richard Wagner.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se