Z Gattnara se stane aligátor! Vítkovická hvězda bude hrát ve Švýcarsku

Martin Gattnar slaví gól do sítě Polska | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Nejproduktivnější rytíř této sezony Martin Gattnar opouští Livesport Superligu a přesouvá se do Švýcarska, kde oblékne dres týmu Alligator Malans. V novém působišti stráví minimálně jednu sezonu, následně můžeš švýcarský klub uplatnit opci.


Dvacetiletý účastník posledních mistrovství světa juniorů, který v únoru poprvé nakoukl také do dospělého národního týmu, míří na svou první štaci za hranicemi české nejvyšší soutěže. Z Vítkovic do Malans míří coby třetí transfer, již dříve po této trase putoval exreprezentant Lukáš Veltšmíd a vloni také mladík Michal Hložanka, který působí v tamním kádru U21.

"Z Malans mi přišla nabídka a po pár rozhovorech mi došlo, že se zde můžu posunout jako hráč i jako člověk. Čekám, že herně i lidsky vyrostu a doufám, že společně s týmem dosáhneme našich cílů," říká v oficiální zprávě na webu Vítkovic Gattnar, který má v plánu kromě florbalu na půl úvazku pracovat a studovat na dálku školu v Česku.

V příchodu nové tváře se vyjádřil také sportovní ředitel aligátorů Peter Lüthi. "Ve svém mladém věku projevuje spoustu důvtipu a herní inteligence. Ne nadarmo byl nejproduktivnějším hráčem semifinalistů z Vítkovic a také dostal příležitost v mužské reprezentaci. Na Martina se těšíme a jsme přesvědčeni, že i on u nás ukáže své kvality, naváže na bodové úspěchy a skvěle zapadne do týmu," popisuje.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se