Bolka hlásí první posilu. Ofenzivu Středočechů podpoří finský střelec

Joakim Lund poprvé viděl své budoucí spoluhráče při BigBoard Superfinále v O2 areně | foto: Štěpán Tomš/Předvýběr.CZ Florbal MB

Jen dva dny po BigBoard Superfinále, které skončilo pro Mladou Boleslav ziskem stříbrných medailí, ohlásil celek z města automobilů novou posilu. Tou se stal Fin Joakim Lund, který má na svém kontě zkušenosti i z národního týmu.


Lund je odchovancem finského klubu Tikkurilan Tikerit, odkud na jaře 2021 přestoupil do EräViikingit. Ve finské F-liize odehrál celkem 96 zápasů s bilancí 75+69. Před právě skončenou sezonou zamířil do Švýcarska. Během 27 startů v NLA za Waldkirch-St. Gallen nasbíral 46 bodů (15+31) a stal se nejproduktivnějším hráčem týmu. S finským národním týmem do 19 let získal bronz na mistrovství světa 2019 v kanadském Halifaxu. Objevil se i na tréninkových kempech seniorské reprezentace Finska.

"Naše superligová sezona skončila v neděli, ale přípravy na tu další běží jako vždy již několik měsíců. Čeká nás opět mnoho výzev a skvělých zážitků a jsem velice rád, že mohu úžasným boleslavským fanouškům krátce po intenzivním a společně prožitém play-off sdělit skvělou zprávu. Za náš tým bude hrát nesmírně talentovaný a produktivní finský útočník Joakim Lund. Po dvou letech naší komunikace nazrál čas, Joakim se po ročním angažmá ve Švýcarsku rozhodl pro přesun do Mladé Boleslavi a před několika týdny s námi podepsal smlouvu na jeden rok s následnou roční opcí. Joakim bude v Mladé Boleslavi studovat Škoda Auto Vysokou školu a věřím, že naší komunitě přinese na hřišti spoustu radosti. Podobně jako jiní elitní hráči Bolky bude v pravidelném kontaktu s naší mládeží. Děkuji Joakimovu agentovi Eetu Eronenovi, který nám transfer pomohl zrealizovat," řekl v oficiální zprávě generální manažer Bolky Tomáš Pacák.

Lund naživo sledoval BigBoard Superfinále 2024, ve kterém Bolka sváděla tuhý boj o titul. "Viděl jsem i přenos ze sedmého semifinále. Zápasy jsou tu opravdu fyzicky náročné. Chci bojovat o trofeje a hrát velké zápasy, ve kterých budu s týmem úspěšný. Také se moc těším na bitvy v Champions Cupu, bude to skvělá zkušenost," řekl Lund v rozhovoru pro web Boleslavi. V Bolce bude oblékat dres s číslem 14, k mužstvu se připojí v průběhu května. V týmu se potká s krajanem a hlavním koučem Joonasem Naavou, se kterým se znají z působení v klubu EräViikingit. Lund bude prvním finským hráčem nastupujícím za florbalovou Bolku a celkově 32. v českých florbalových soutěžích.

V české nejvyšší soutěži nebude jediným hráčem ze severu Evropy. Již na konci února ohlásila dvě akvizice z Finska Ostrava. Jednou z nich je také Elmeri Haverli, který v aktuálním ročníku působil po boku Lunda v St. Gallenu.

Nová posila Mladé Boleslavi Joakim Lund v útrobách O2 areny | foto: Štěpán Tomš/Předvýběr.CZ Florbal MB

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se