CE liga juniorů zná oba finalisty! Kdo si zahraje o mistrovský titul?

Semifinálový souboj CE ligy juniorů mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví | foto: 1. SC TEMPISH Vítkovice

Jako jedna z dalších celostátních soutěží poznala své postupující do finále také CE liga juniorů. První semifinále nejvyšší soutěže do devatenácti let nabídlo atraktivní městské derby, ve kterém se střetla Sparta s Chodovem. V tom druhém se pak utkaly Vítkovice a Mladá Boleslav. Známe také oba finalisty opravného pavouka, neboli play-off o vítěze 1. ligy. Jaké celky tedy čekají bitvy o vysněný triumf?


Prvním finalistou CE ligy se staly Vítkovice. Rytířům se v sérii proti Mladé Boleslavi podařilo postoupit v nejkratším možném čase, když svého soka přemohli poměrem 3:0 zápasy. První dvě utkání série, hraná na půdě Vítkovic, byla jasně v režii domácího mužstva. Úvodní klání skončilo výsledkem 4:0, ve druhém už se Bolce povedlo skórovat, ale vítězství, tentokrát 11:3, slavili opět hráči ze třetího největšího města republiky.

Poslední duel už byl však daleko vyrovnanější a nabídl vskutku zajímavou podívanou. Středočeši i díky podpoře vlastního publika ještě čtyři minuty před koncem závěrečné periody drželi jednobrankové vedení, o které ale přišli v čase 56:24 díky zásahu z hole Jakuba Víta, jenž se stal se čtyřmi góly a dvěma asistencemi nejproduktivnějším hráčem celé série. V následném prodloužení do střelecké listiny nepromluvilo ani jedno družstvo, a o vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V této dovednostní disciplíně byli daleko úspěšnější hostující exekutoři, a postup do finále tak mohli slavit svěřenci kouče Pavla Bruse. Lví podíl na tomto úspěchu vítkovických mladíků má také gólman Matěj Prašivka, který odchytal oba úvodní duely, udržel jedno čisté konto a mohl se pochlubit 92% úspěšností zákroků. 

Druhé semifinále nabídlo pražský souboj mezi Spartou a Chodovem. Zde už jen trojice zápasů k rozhodnutí série nestačila a ani jedno utkání navíc neskončilo rozdílem o více než dvě branky. Úvodní měření sil ovládli poměrem 4:3 domácí sparťané, a mohli se tak těšit z vedení v sérii. Avšak ne nadlouho, odvetu totiž stejným výsledkem uzmuli jejich protihráči z Jižního Města. Další mač ale dovedla do vítězného konce opět Sparta a zajistila si mečbol, i díky dvěma hattrickům jejích odchovanců Kosťantyna Šlosara a Robina Havliny zvládla ovládnout 18gólovou přestřelku.

Ve čtvrtém klání moc branek diváci neviděli, činili se hlavně maskovaní muži – Josef Šedivý z Chodova a Vítek Šimáček ze Sparty. V základní hrací době se na každé straně síťka rozvlnila jen jedinkrát a rozhodnout muselo až prodloužení. V něm byli úspěšnější sparťanští mladíci, o vítěznou trefu se po pouhých pěti sekundách od začátku nastaveného času bleskově postaral Matyáš Bláha a poslal svůj tým do bitvy o zlato. Sparta tak druhý ročník po sobě zabojuje o nejcennější juniorskou trofej v Česku. 

Finálová série CE ligy startuje již v sobotu šestého dubna na půdě Vítkovic, které si o triumf v nejvyšší juniorské soutěži zahrají po dlouhých dvanácti letech. Na pavučinami propletený triumf ze sezony 2011/12, kdy se ve finále rytířům povedlo přetlačit Bohemians, mohou navázat právě proti dalšímu mančaftu z hlavního města. Proti bude stříbrný celek z minulé sezony Sparta Praha, před kterou vloni brali medaile zlaté florbalisté střešovického Tatranu. Řada hráčů na obou stranách již však ví, jaké je to stanout proti sobě v finálové bitvě. Před dvěma lety se totiž mezi těmito celky rozhodovalo o dorosteneckém titulu a tehdy byla lepší pražská Sparta.

Rozpis finálové série

6. 4., 14.00 1. SC TEMPISH Vítkovice – ACEMA Sparta Praha UNYP
7. 4., 14.00 1. SC TEMPISH Vítkovice – ACEMA Sparta Praha UNYP
13. 4. ACEMA Sparta Praha UNYP – 1. SC TEMPISH Vítkovice
20. 4., případný čtvrtý zápas
21. 4., případný pátý zápas

Play-off o vítěze 1. ligy 

Semifinálového rozuzlení se dočkal také pavouk B. V brněnském souboji mezi Bulldogs a Gullivers byl jasně lepší druhý jmenovaný celek. Gulls nepřipustili ztrátu jediného utkání, sérii ovládli 3:0 mohou se těšit na finále. V něm narazí na pražské Wizards. Ti ve velmi napínavé a vyrovnané sérii přetlačili pardubické Sokoly 3:2. Soubor z hlavního města táhli s jedenácti kanadskými body především útočníci Matěj Bednář (9+2) a Filip Černý (8+3). Buly úvodního střetnutí mezi Gullivers a Wizards padne v sobotu šestého dubna v 17 hodin. Bude zajímavé sledovat, zda se Pražanům na druhý pokus podaří 1. ligu ovládnout, minulý ročník totiž ve finále nestačili na FBC Liberec.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se