Český florbal předal šek z výzvy s Remobilem, v ČEPS Cupu se vybral rekordní počet zařízení

Předání šeku České olympijské nadaci při BigBoard Superfinále 2024 | foto: Barbora Reichová/Český florbal

Finálové turnaje poháru základních škol zaznamenaly výrazný milník na poli udržitelnosti a sociální odpovědnosti. Díky výzvě v rámci soutěže s Remobilem se vybral rekordní počet starých a nepoužívaných telefonů. Během BigBoard Superfinále pak Český florbal předal šek České olympijské nadaci, s níž Remobil spolupracuje.


Stejně jako v uplynulém roce byla i tentokrát vypsaná soutěž mezi finalistkami a finalisty z řad základních škol. V osudí byly odměny v podobě florbalového vybavení. Školy, které odevzdaly nejvíce telefonů pak vyrazily na BigBoard Superfinále, hlavní cenou totiž bylo 50 vstupenek.

Největší počet přivezla ZŠ Cerekvice nad Bystřicí, která se účastnila dívčího finále. Kromě stovek telefonů dovezla také celou řadu nabíječek a další drobná elektronická zařízení jako jsou tablety či chytré hodinky, druhou školou, která se vydala na superfinále, byla ostravská ZŠ Bělský Les.

Celkem se na ČEPS Cupu díky všem zapojeným školám, kterým velmi děkujeme, vybralo 686 mobilních telefonů a další stovky příslušenství. Za každý odevzdaný mobil navíc dává Remobil deset korun na konto České olympijské nadace. Během druhé přestávky ženského superfinále byl předán šek na 10 000 korun, který zahrnoval částku za odevzdané telefony za uplynulé dvě sezony. Tu pak Český florbal zaokrouhlil právě na deset tisíc.

Česká olympijská nadace tyto finance věnuje na podporu sportování dětí z rodin se slabším finančním zázemím. I na letošním rekordním superfinále se díky olympijské nadaci povedlo splnit sen a v hledišti si florbalovou bitvu roku užily jí podporované mladé sportovkyně a mladí sportovci.

Samotný sběr nepoužívaných telefonů pomáhá v rámci udržitelnosti. Součástky z telefonů se rozeberou na "prvočinitele" a získaný materiál se znovu využívá k výrobě nových zařízení. Díky tomu, že se nemusí získávat z drahocenných přírodních zdrojů, se za tříletou spolupráci povedlo ušetřit téměř 40 000 litrů pitné vody, snížit emise CO2 o téměř tři tisíce kilogramů či ušetřit přes 17 000 kilometrů, které by byly potřeba k přepravě vytěženého materiálu z přírodních zdrojů. Navíc se tím vytvořilo 173 hodin práce pro hendikepované a jinak znevýhodněné osoby.

Kromě toho se na superfinále rozdala stovka udržitelných medailí, které Český florbal vyrábí ve spolupráci s Plastmakers z prasklých florbalových balonků a čepelí. Fanoušci si přímo v O2 areně mohli prohlédnout práci speciálního stroje, který drtí prasklé balonky na speciální drť, ze které poté vznikají medaile, jež dostávají třeba účastnice a účastníci letní Street Floorball League.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se