K mistrovskému titulu jsou blíže junioři Sparty, v rámci 1. ligy slaví Gullivers!

Junioři Sparty jsou blíže k vítězství v nejvyšší soutěži | foto: Jakub Mokrý/ACEMA Sparta Praha

Tři duely za sebou již má finálové série nejvyšší juniorské soutěže. Blíže k titulu má zatím pražská Sparta, která vede nad Vítkovicemi v sérii na tři vyhrané duely 2:1 a už v pátek může rozhodnout o historickém titulu. Naopak o vítězi 1. ligy juniorů je už po upynulém víkendu rozhodnuto, trofej zamířila k brněnským Gullivers.


Pražané začali finálovou sérii lépe, na půdě ostravského celku totiž zvítězili v prvním klání 5:3. Rytíři dokázali však reagovat hned o den později, kdy se vítěz základní části raoval ze srovnání série po výhře 6:3. Uplynulou sobotu se tak bojovalo o to, kdo získá výhodu mečbol v sérii.

Na pražském UNYPu se v bojovalo až do závěrečných sekund, po třetí siréně však radost zavládla pouze na sparťanské straně. Pražané přetlačili soupeře 4:3 a už v pátek mohou před vlastními diváky rozhodnout o historickém titulu. Hrdinou třetího klání se stal útočník Robin Havlina, který nasázel hattrick. Čtvrtý duel série započne v pátek v UNYP Areně v 18 hodin. Případné páté klání je na programu v úterý 23. dubna v Ostravě.

To juniorská 1. liga má už dohráno. Do finálového souboje si cestu dokázali proklestit Sokol Brno I EMKOCase Gullivers a Wizards DDM SO Praha 10. V nejkratším možném čase se nakonec z vítězství radoval brněnský celek po výhrách 9:2 a 7:4. Na hřišti soupeře však Gullivers neměli dobře rozjetý třetí zápas série. Po dvou třetinách totiž Wizards vedli 5:3. Ve třetí části však Jihomoravané předvedli velkolepý obrat, prosadili se hned šestkrát a se svými fanoušky tak mohli oslavit vítězství ve druhé nejvyšší soutěži. Hlavní strůjcem výhry byl Aleš Fanta, jenž k obratu svého celku přispěl hned čtyřmi brankami a jednou asistencí.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se