Legenda se loučí. Vítkovický gólman Souček ukončil kariéru

Brankář Vítkovic Lukáš Souček ve svém posledním domácím utkání v kariéře | foto: Pavel Netolička/1. SC TEMPISH Vítkovice

Bývalý reprezentační gólman Lukáš Souček ukončil svou kariéru. Jeho posledním duelem, do nějž nastoupil, byla sedmizápasová bitva na půdě Vítkovic. Klub jeho konec oznámil na svých sociálních sítích.


Souček je opravdovou legendou vítkovického celku. Poprvé se na střídačce objevil už v sezoně 2009/10, kdy ve dvou případech kryl záda zkušenějšímu kolegovi. Na rok si poté odchovanec IBK Tre Kronor Ostrava odskočil do prvoligového Paskova, v jehož dresu sbíral zkušenosti.

Superligu si poprvé ozkoušel v sezoně 2010/11 a od té doby se na něj mohly vítkovické zadní řady spolehnout. Na svém kontě má tři superligové tituly, pět stříbrných a také tři bronzové medaile z nejvyšší soutěže. Třikrát také ovládl Pohár Českého florbalu. Za svou kariéru, v níž odchytal více než 333 superligových bitev, udržel sedmkrát čisté konto. Naposledy v této sezoně při triumfu 9:0 v městském derby s FBC Ostrava.

Výraznou stopu zanechal i v národním týmu. Debutoval v dubnu 2012 na turnaji Euro Floorball Tour ve Švýcarsku. Účastnil se dvou světových šampionátů, na kterých pokaždé chytal v pozici jedničky. Poprvé v roce 2016 v Rize utvořil dvojici s končící legendou Tomášem Kafkou a o dvě léta později ve dvojici s Lukášem Bauerem odchytal také domácí mistrovství světa, celkově se objevil v reprezentačním dresu v sedmatřiceti případech.

Během uplynulého BigBoard Superfinále navýšil svůj rekord v počtu odchytaných minut ve florbalové bitvě roku. Zúčastnil se celkem osmi ročníků, přičemž v sedmi případech strážil vítkovickou klec coby jednička. Třikrát se radoval ze zisku mistrovské trofeje.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se