Největší mezinárodní florbalový turnaj startuje. Czech Open přivítá týmy ze sedmnácti zemí

Uplynulý ročník Czech Open v kategorii ELITE muži ovládl pořadatelský Tatran Střešovice | foto: Matyáš Klápa/Floorball in Prague

Česká metropole se na následující čtyři dny promění v hlavní florbalové město světa. Na ulicích, v MHD a samozřejmě na halách budete moci potkávat davy hráčů a hráček, kteří se již 31. rokem sjíždějí v srpnu do Prahy, aby ukazovali své umění na největším mezinárodním florbalovém turnaji.


Czech Open v uplynulém roce oslavil kulatou třicítku. Ani letos nechybí v Praze týmy od té nejužší světové elity po celky z nižších soutěžích. Největší zastoupení v rámci týmů má domácí Česko.

Ke 101 tuzemským celkům se přidá i osmnáct účastníků ze Švýcarska, třináct z Finska, jedenáct lotyšských a švédských družstev, pět týmů z Německa, tři z Norska, po dvou oddílech přijelo z Nizozemska, Ukrajiny a Slovenska. Jednoho zástupce mají v Praze Rakousko, Kanada, Dánsko, Maďarsko, Itálie, Slovinsko a USA.

Celkem tedy 175 týmů v kategoriích mužů i žen je rozděleno do několika skupin. Ženy hrají v kategoriích elite a open. U mužů jsou navíc kategorie pro a U21. Celkem se hraje v jedenácti halách – ČVUT, Hamr, Chodov, Jedenáctka, Jižní Město, Kobylisy, Kunratice, Řepy, Stodola, UNYP ARENA a Třebešín. Tam všude budete moci přijít navštívit rozličné duely a podpořit své oblíbence. 

Svůj turnaj odehrají také vozíčkáři, kteří vyjedou do boje v hale na Třebešíně. Paraflorbalový Prague Wheel Open má devět účastníků, tři ze Česka a Švýcarska a týmy z Irska, Nizozemska a Švédska. 

Tradičně nadupaná je kategorie elite, a to jak v mužském, tak i v ženském provedení. V mužské skupině A doprovodí úřadujícího českého šampiona finský celek EräViikingit, v jehož kádru nově působí Češi Lukáš Kříž, Matěj Pěnička, Bohumil Piskáček s Šimon Stránský. To vše navíc pod vedením trenéra Jana Pazdery. Spolu s nimi jsou ve skupině i švýcarské týmy GC Unihockey a čerstvý mistr Wiler-Ersigen s Radkem Sikorou. Skupina B nabídne bitvy českých Vítkovic a Bohemians se švýcarským Zugem a nejúspěšnějším týmem historie Czech Open Pixbem Wallenstam.

Ženská elita také nabídne pořádně našlapaný program. Vicemistr z Ostravy, Olomouc, Bohemians, finská EräViikingit, švédský tým Rig Umea a především Zug United ze Švýcarska, kde působí pod křídly trenérky Natálie Martinákové reprezentantky Denisa Ratajová, Ivana Šupáková a nově i Martina Řepková. To je složení skupiny A. Ve skupině B na sebe narazí střešovický Tatran, Chodov, brněnské Bulldogs, švýcarský tým Wizards Bern, hráčky finského Helsinky United a největším favoritem skupiny je švédské Pixbo s kapitánkou českého ženského národního týmu Eliškou Krupnovou.

Pokud nemůžete dorazit do haly a chcete sledovat zápasy všech elitních i dalších týmů, tak pro vás organizátor přichystal streamy. Živé přenosy můžete sledovat na www.floorballinprague.tv.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se