Zlatý treble dokonán! Tatran přetlačil Mladou Boleslav, v prodloužení rozhodl Hanák

Střešovický Tatran dokonal historickou sezonu prvenstvím v BigBoard Superfinále | foto: Český florbal / Martin Flousek

Velký vrchol BigBoard Superfinále v podobě mužského finále mezi střešovickým Tatranem a Mladou Boleslaví muselo rozhodnout až prodloužení. V něm rozsekl titulovou zápletku Tomáš Hanák. Pražský celek se tak během jedné ligové sezony raduje ze třetí velké trofeje a obhajuje tak ligový titul!


ESA logistika Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal MB 5:4pp (2:0, 1:3, 1:1 - 1:0)

Góly a asistence: 6. Vavroušek (Šindelář), 12. Hanák (Beneš), 29. Beneš (Hanák), 56. Beneš (Havlas), 63. Hanák (Beneš) - 26. Vařecha (Delong), 27. Suchánek (Tomašík), 36. Zoufalý (Gašparík), 58. Sládek (Tomašík). Rozhodčí: Lukáš Čížek a Lukáš Laštovička. | MATCH CENTER 

Úvod zápasu vyšel lépe střešovickému Tatranu. Obhájce titulu totiž slavil úvodní branku zápasu už na začátku sedmé minuty. Přesně mířenou střelou rozjásal tatranské fanoušky Šimon Vavroušek. S aktivitou pražský celek nepolevoval a přišla další odměna. Ve dvanácté minutě se rychle zorientoval před Bauerem Tomáš Hanák a dokázal propasírovat míček za jeho záda. Celá situace byla ještě posvěcena sudími po přezkoumání na videu. Ke konci první dvacetiminutovky o sobě výrazně dali vědět i hosté a brance nebyli daleko. S ranou Gašparíka si dokázal poradit Jurco, o pár minut později poté po ráně Lukáše Punčocháře zacinkala tyč střešovické branky.

I na začátku druhé periody se Mladoboleslavští hnali za snížením, Bína s Delongem sami před Jurcem ještě neuspěli. Po šesti minutách druhé třetiny se však Středočeši už dočkali, ve svém premiérovém BigBoard Superfinále otevřel střelecké konto svěřenců Joonase Naavy Jakub Vařecha. Neuběhly ani další dvě minuty a bylo dokonce srovnáno. Milan Tomašík našel v rychlém kontru Patrika Suchánka a ten z bezprostřední blízkosti podruhé rozjásal mladoboleslavské fanoušky. S brankami se v první polovině druhé části roztrhl pytel. Střešovičtí si totiž vzali zpět vedení ve 29. minutě. Samostatný únik ještě Tomáš Hanák proměnit nedokázal, ale zasunout míček za Bauera neměl problém při dorážce Marek Beneš. Oba týmy měly v dalším průběhu druhé dvacetiminutovky své šance, skóre se ale měnilo už pouze jednou. Po křižném pasu Ronalda Gašparíka srovnal opět skóre Jan Zoufalý. 

V zápase střelecky aktivnější tým z města automobilů mohl jít poprvé v zápase do vedení po osmi minutách od startu třetí části, Michal Sládek v samostatném úniku však pouze rozezvučel tyč střešovické branky. Byl to však kapitán střešovického celku, který se podruhé v zápase zapsal do střelecké listiny. Při dlouhém obléhání mladoboleslavské branky zůstal Beneš zcela nehlídaný na středu a rychlou střelou opět poslal svůj tým do vedení. Tři minuty a dvacet sekund před koncem třetí dvacetiminutovky si vzal mladoboleslavský realizační tým oddechový čas, Bauer odběhl z branky a Mladoboleslavští to zkusili v šesti. Rána Patrika Suchánka sice nejdříve orazítkovala pouze břevno, přízemní pokus Tomašíka už však po teči Michala Sládka skončil v síti. O vítězi mužského BigBoard Superfinále tak musel rozhodnout až nastavený čas.

Prodloužení trvalo přesně dvě minuty a pětapadesát sekund. Hrdinou okamžiku se stal Tomáš Hanák, který z otočky procedil míček za záda Lukáše Bauera a Tatran mohl slavit. Střešovičtí zkompletovali v O2 areně vítězný treble, po prvenství v Poháru mistrů a v Poháru Českého florbalu přidávají na své konto i titulovou obhajobu.

Sestavy: 
ESA logistika Tatran Střešovice: Jurco (Kliment) - Kisugite, Meliš, Kolísko, Čermák, Sládeček, Kučera, Eliáš, Tlapák, Beneš (C), Boček, Kreysa, Havlas, Hanák, Vavroušek, Šimek, Šindelář, Čelakovský, Sádlo. 

Předvýběr.CZ Florbal MB: Bauer (Týc) - Šebek, Suchánek, Zakonov, Punčochář, Feigl, Besta, Tomašík (C), Delong, Gašparík, Bína, Beneš, Vařecha, Gruber, Sládek, Šourek, Zoufalý, Bergman.

Ohlasy po utkání

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se