Sparta ovládla dorostenecký turnaj! Chodov slaví dívčí double!

Sparta po vítězství na MČR dorostenců | foto: Vojtěch Grohol

Finálový turnaj nejvyšší ligy dorostenců již zná své medailisty, kterými se staly celky Sparty, Tatranu a Vítkovic. V dívčí kategorii se dařilo Bulldogs, Chodovu a Tatranu.


Semifinále 1. ligy dorostenců bylo velmi napínavé a přineslo dva totožné výsledky. Výhru 5:4 si nejprve připsali florbalisté Tatranu, kteří přetlačili velmi houževnaté Ústí. To v zápase sice vedlo 2:0, po nepovedené druhé třetině ale rázem ztrácelo 2:4 a na další dva střešovické góly už nezvládlo zareagovat. Čekal ho tak souboj o bronz s druhým poraženým semifinalistou, kterým se staly Vítkovice. 

Rytíři v semifinále padli 4:5 proti Spartě, a to i přes to, že v zápase vedli 3:1. Sparťané ale ztrátu dotáhli a za stavu 4:4 se tak rozhodovalo v prodloužení. V tom byl šťastnější pražský kádr, který se po trefě Adama Švehláka probojoval do finále. Vítkovice si zlepšily náladu triumfem 7:6 v bronzovém duelu nad ústeckým celkem, čímž vybojovaly třetí místo na turnaji.

Souboj o prvenství nakonec ovládli florbalisté Sparty, kteří za nerozhodného stavu 2:2 zvládli samostatné nájezdy proti Tatranu a slaví tak dorostenecký titul.

Celkové umístění 1. ligy dorostenců

1. ACEMA Sparta Praha UNYP
2. H TEST Tatran Střešovice
3. 1.SC TEMPISH Vítkovice


Hrálo se také v dívčí kategorii, kterou nakonec ovládly florbalistky Chodova. Ty si nejprve v semifinále poradily s Tatranem, který přetlačily 2:1 a následně stejným rozdílem porazily také Bulldogs Brno. Celkovou výhru na turnaji ale chodovský kádr urval až v prodloužení, ve kterém rozhodla Lucie Švajcrová a vybojovala tak Chodovu po juniorském titulu také ten dorostenecký. Naopak brněnské Bulldočky berou i přes semifinálovou výhru nad ostravským FBC stříbro.

Třetí místo na turnaji urval celek ze Střešovic, který si v souboji o bronz poradil s FBC Ostravou výhrou 4:1.

Celkové umístění 1. ligy dorostenek

1. FAT PIPE FLORBAL CHODOV
2. Bulldogs Brno
3. PSN Tatran Střešovice

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se