Startuje finále veteránské ligy! Řada legend se popere o titul

Pořadatelé finálového turnaje Ligy veteránů: Pozdní sběr (Bulldogs Brno) | foto: Bulldogs Brno

Jednou z posledních soutěží, která ještě nepoznala své šampiony, je Liga veteránů. V rámci ní se očekávají tvrdé souboje v uvolněné atmosféře a samozřejmě v podání výrazných jmen.


Úderem 13. hodiny započnou ve sportovní hale Sport Point v Brně bitvy ve finálovém turnaji Ligy veteránů. Mezi postoupivšími týmy, které jsou rozdělené do čtyř skupin, nechybí ani dvojice posledních šampionů – Black Angels a Znojmo, které před rokem zaznamenalo premiérový klubový titul.

Ve skupině A se trochu symbolicky potkají Black Angels, na jejichž soupisce se kromě řady dalších jmen objevil třeba Milan Garčar, s Lipníkem, za nějž zase válí současný otrokovický kouč Lukáš Petřík. Ptáte se, v čem je symbolika? Přeci v tom, že Bleci své premiérové zlato vybojovali před dvěma lety právě v Lipníku nad Bečvou. Třetím do party jsou florbalisté z Holešova, kteří se v létě zúčastnili European Masters Games, z nichž si v kategorii 35+ až 40+ odvezli skvělé stříbrné medaile.

Ve skupině B jsou pak nalosovaní pořadatelé z Brna, v jejichž řadách najdeme řadu exsuperligových střelců včetně třeba bratrů Kadlecových či Aleše Jakůbka. Tradičně motivovaní přijedou kadaňští Kati a havířovské Torpedo, které bude sázet na Pavla Kožušníka a do hry může naskočit třeba také brankář Jan Binder.

Skupina C nabídne řadu velmi zajímavých soubojů. Najdeme v ní Florbalovou akademii z Mladé Boleslavi s bratry Bouškovými a dalšími velkými jmény a také Vítkovice, v jejichž sestavě může nastoupit třeba Lukáš Hrubý a další výrazná jména. Pro oba celky půjde o zajímavou konfrontaci i díky tomu, že nejspíš ještě úplně nepominula horečka způsobená semifinálovou sérií v superlize. Na soupisce rytířů je psaný také Petr Kološ. Pokud by nastoupil, došlo by na velmi zajímavý střet. V kádru Liberce totiž kromě jedné z osobností první dekády florbalu u nás Tomáše Erbena nechybí jeho současný trenérský parťák Matěj Klucho.

V poslední skupině D se pak potkají společně poslední Letka legends, šampioni ze Znojma a legendami nabitým Tatranem. Právě poslední dva celky se spolu vloni potkaly v boji o prvenství a radost zavládla na straně celku z jihu Moravy. Pohled na střešovickou soupisku prozrazuje, že přijet mohou taková jména jako Petr Ďarmek, Milan Fridrich, Vladimír Fuchs, Tomáš Kafka, Martin Richter, člen síně slávy Juraj Šádek a řada dalších.  

Zápasy je možné sledovat také živě na videoplatformě ceskyflorbal.tv. Duely jsou k dispozici v rámci balíčku předplatného pro mládežnické a neelitní soutěže, jednotlivá klání lze sledovat také formou PPV (koupení jednotlivého zápasu).

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se