Brankářka sezony | Toto je finálové obsazení nejlepších gólmanek

Finalistky ankety Brankářka sezony 2022/23 | foto: Český florbal

Už 9. června poznáme na galavečeru Florbalista sezony vítěze všech anket. Postupně si představíme všechny finalisty a finalistky, tentokráte je na řadě trojlístek nejlepších brankářek sezony.


Jana Christianová
  • FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Dlouholetá opora extraligového Chodova a legenda mezi ženskými brankářkami znovu táhla mladý tým z Jižního Města. Chodov se umístil na druhém místě v tabulce a prošel skrz čtvrtfinále bez jediné prohry. V semifinále však na pražský tým čekala velká výzva v podobě reprízy minulého superfinále s FBC Ostrava. I když Christianová, která i nadále pevně drží pozici reprezentační jedničky, dělala, co mohla, aby svému rivalovi oplatila porážku z minulého roku, její tým nakonec padl a za sezonu 2022/23 tak převzal bronzové medaile.

Dlouholetá opora ženské reprezentace Jana Christianová byla na MS 2021 zařazena do All Stars | foto: Martin Flousek/Český florbal

Lenka Remešová
  •  Täby FC (SWE)

Česká gólmanka ve službách švédského Täby má za sebou úspěšnou sezonu, v níž dokázala dovést tým na pátou příčku a vybojovat tak kýžený postup do play-off. V následném čtvrtfinále sice Täby nestačilo na čtvrtý Falun po porážce 2:3 na zápasy, i tak si česká opora ale v nejlepší florbalové lize světa vedla opravdu skvěle. Nasbírané zkušenosti se české brankářce povedlo zužitkovat také na kvalifikaci na ženské mistrovství světa, v němž vychytala dvě čistá konta a pomohla tak českým ženám postoupit na světový šampionát z prvního místa ve skupině.

Lenka Remešová vychytala v úvodním zápase sezony s Akersbergou čisté konto | foto: Per Wiklund

Veronika Tomšová
  • FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

Brankářka ostravského FBC je aktuálně na skvělé výkonnostní vlně a díky jejím výkonům se Ostrava v posledních letech probojovala dvakrát v řadě na samou špici extraligy. Z posledních dvou sezon drží jeden mistrovský titul a stříbrné medaile. V lednu navíc Tomšová se svým kádrem dosáhla také na bronzové medaile v rámci Champions Cupu, v němž ostravské florbalistky porazily švýcarské mistryně z Klotenu. Česká brankářka se za své výkony dočkala také nominace do All Stars týmu turnaje.

Brankářka Veronika Tomšová (FBC) po vítězství v semifinále | foto: FBC ČPP BYSTROŇ GROUP OSTRAVA

Další pořadí TOP 10

4. Nikola Příleská (1. SC Vítkovice)
5. Monika Šolleová (Tatran Střešovice)
6. Eliška Drbalová (Tatran Střešovice)
7. Jana Prátová (Bulldogs Brno)
8. Martina Franková (FbŠ Bohemians)
9. Kateřina Macounová (Panthers Praha)
10. Alena Vokatá (FBK Jičín)

Anketa Florbalista sezony

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se