Češky pomohly Zollbrücku do čela, Trojánková zazářila

Hráčky Zollbrücku a jejich radost v duelu s Klotenem | foto: Claudio Schwarz/Swiss Unihockey

V ženské Unihockey Prime League došlo k výměně na čele tabulky, kam se propracovaly Škorpionky s Lucií Řezáčovou a Nelou Pekárkovou. Velmi povedený víkend prožila i Eliška Trojánková. Linköpingu pak nepomohla ani česká spolupráce.


Filip Langer sice nerozšířil své bodové konto, avšak pomohl Kalmarsundu k triumfu 8:4 na půdě AIK. Linköpingu sice zafungovala česká spolupráce, ale gól Matěje Jendrišáka po nahrávce Josefa Rýpara již jen zmírnil porážku 4:11 na hřišti Strovrety. Nedaří se ani Hagundě s Matyášem Bachmaierem, která čeká na bod už od konce listopadu.

Po sérii tří výher v řadě padly v ženské SSL Täby s Lenkou Remešovou v brance a útočnicemi Karolínou Suchou a Eliškou Chudou. Proti Endre s Nelou Jirákovou v sestavě prohrály vysoko 3:10. Druhé místo v tabulce stále drží po výhře nad Karlstadem Pixbo Elišky Krupnové. Hned za nimi jsou Tygřice z Rönnby, kterým pomohla k výhře nad Kalmarsundem bodově i Vanessa Rebecca Keprtová. Po třech porážkách uspělo Malmö, za které se asistencí blýskla i Tereza Urbánková. 

Indians s Petrem Majerem zapsali již třetí triumf v řadě, český útočník ale svůj čtrnáctý gól nepřidal. Padlo naopak SB-Pro, za které si asistenci připsala Lenka Novotná.

Po porážce s Wilerem se rehabilitovali hráči Malans, kteří zdolali Uster. Zářil i Lukáš Veltšmíd, který si k asistenci z prvního klání víkendu připsal další tři. Wiler s Radkem Sikorou kromě zmiňovaného triumfu následně nestačil na  Dvě vysoké porážky zaznamenal Uster, za který ale v každém klání bodovali Patrik Dóža s Martinem Pražanem. Na samotném dně zůstává i nadále Chur s kapitánem Danielem Šešulkou.

V ženské UPL neprožil povedený víkend Kloten s Vendulou Kopeckou, který nejprve padl v přímé bitvě o první flek po nájezdech s Zollbrückem, za nějž skórovala Lucie Řezáčová a o den později nestačil ani na Zug, kterému opět pomohla gólem nejproduktivnější hráčkq celé soutěže Denisa Ratajová. Škorpionky toho využily a po výhře nad Churem se na čele osamostatnily s náskokem už tří bodů. 

Piraně proti lídryním nenavázaly na předchozí triumf nad Riders, pod nějž se čtyřmi body (2+2) podepsala Eliška Trojánková. Právě zmiňované Jezdkyně s malou českou kolonií na soupisce se stále nemohou vyškrábat z krize a krčí se na poslední příčce. Winterthur nejprve padl v nastaveném čase, aby si pak spravil chuť proti Laupenu. Výhru 4:2 řídila třemi body Hana Koníčková.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se