Chodov řeší gólmanské duo. K Hodíkovi přivedl Dittricha z Ústí

Brankář Tadeáš Dittrich v dresu Ústí nad Labem | foto: Florbal Ústí

Superligový Chodov vyřešil otázku brankoviště pro nadcházející sezonu. K stabilní jedničce Karlovi Hodíkovi přivedl jako posilu Tadeáše Dittricha, který doposud působil v Ústí nad Labem.


Dittrich je odchovancem ústeckého florbalu a v sezoně 2019/20 tam také poprvé nakoukl do elitní soutěže, když odchytal své první duely ve druhé nejvyšší soutěži. Další ročník velmi záhy zastavil covid, během nějž se ale ve dvou případech objevil na lavičce superligové České Lípy a dokonce odchytal i jednu třetinu v Liberci.

"Přestup na Chodov je pro mě nová výzva. Poslední rok jsem z florbalu neměl takovou radost a věděl jsem, že pokud budu chtít dále hrát, musí se něco změnit. Pak se ale ozval Chodov a nebylo co řešit," popsal v oficiální zprávě Dittrich, který v uplynulých dvou sezonách působil jako dvojka za zkušenějšími kolegy Netopilíkem a Hrabětem.

21letý brankář nahradí v gólmanské dvojici Ondřeje Lupoměcha, který kryl Hodíkovi záda v uplynulém ročníku a který podle zpráv z chodovského webu v organizaci zůstane. Dittrich by měl na Jižním Městě, kde bude moci zřejmě využívat i střídavých startů do prvoligového Startu98, zůstat do konce sezony 2025/26.

Novou posilu vítá i trenér David Podhráský. "Potřebovali jsme zvýšit konkurenci na brankářském postu a já osobně znám Tadeáše dlouhé roky. Vždy jsem po něm očkem pokukoval a teď nastal ten správný moment. Jeho angažmá u nás dává smysl z mnoha úhlů pohledu a já věřím, že s Hoďou (Karel Hodík – pozn. red.) vytvoří skvělý tandem," věří zkušený lodivod, jenž bude mít k dispozici i dva 17leté mladíčky Josefa Šedivého a Tadeáše Hedlingera, kteří se již párkrát objevili na lavičce i v nedávno skončeném ročníku.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se