Dorostenky čeká boj o titul! Kdo se prodral mezi nejlepší osmičku?

Derby v 1. lize dorostenek: Tatran versus Chodov | foto: Tatran Střešovice

Mezi jednu z posledních kategorií, která ještě nepoznala svého vítěze, patří nejvyšší liga dorostenek. Soutěž byla rozdělena do šesti regionů, ve kterých se odehrála základní část a následně se propojila v rámci play-off, do kterého postoupilo z každého regionu jen několik nejúspěšnějších celků. Týmy, které přešly přes úvodní osmifinále, si zajistily účast na finálovém turnaji konaném v Brně 29. a 30. dubna.


Domácího prostředí budou chtít na závěrečném turnaji využít florbalistky Bulldogs Brno, které si postup mezi nejlepší osmičku zajistily dvěma jasnými triumfy nad českobudějovickým Měťákem. Domácí hráčky vyzve ve čtvrtfinále loňský finalista z Olomouce, který si v osmifinále s přehledem poradil s královéhradeckým IBK.

Prvenství z minulé dorostenecké sezony bude obhajovat Florbal Chodov. Celek z Jižního Města zdemoloval výsledky 29:0 a 15:0 Chomutov a znovu bude patřit k nejžhavějším aspirantům na titul. K vidění bude pražské derby, protože se mu do cesty postaví družstvo Bohemians. Klokanky v prvním kole změřily síly s domácí Kadaní, kde ve výborné tamní atmosféře obě utkání dotáhly do vítězného konce. Bohemku tak čeká velice těžký úkol v podobě zastavit své pražské rivalky už v bitvě o semifinále.

Závěrečný turnaj hráček do sedmnácti let nabídne i druhý souboj florbalistek z hlavního města, ve kterém se střetnou Střešovice s Black Angels. Na Tatran čekal v osmifinále liberecký FBC, který se mu podařilo zdolat jako všem ostatním týmům také ve dvou kláních. Jejich vyzyvatelem v boji o nejlepší čtyřku budou florbalistky Black Angels, které ve dvou duelech s Pelhřimovem ani jednou neinkasovaly a stihly v nich síťku rozvlnit celkem dvaadvacetkrát.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici tvoří Ostrava a Světlá nad Sázavou. Družstvo ze Slezska si do druhé fáze vyřazovacích bojů cestu proklestilo přes Jičín, kterému doma nedalo ani nejmenší šanci na úspěch. Oproti Ostravankám měly hráčky z Vysočiny o poznání těžší úkol, když čelily houževnatému celku Aligators. Sklo Bohemia i díky podpoře nemalého počtu svých fanoušků Jihomoravanky dvakrát přetlačilo.

Moravská metropole bude v sobotu 29. a neděli 30. dubna patřit finálovému turnaji dorostenek. Ve sportovní hale Sportpoint budou na programu sobotní napínavé čtvrtfinálové mače a v neděli celý turnaj vyvrcholí semifinálovými zápasy a nakonec bitvou o zlato.

Kompletní složení čtvrtfinálových dvojic:

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava - Sklo Bohemia Světlá n/S

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - FbŠ Bohemians

FBS Olomouc - Bulldogs Brno

PSN Tatran Střešovice - BLACK ANGELS

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se