Dva těsné triumfy přihrály Tatranu mečbol. Ukončí finále proti Spartě již v pátek?

Lukáš Mervart v souboji s Markem Hozmanem ve druhém utkání finále CE ligy juniorů 2022/23 | foto: Tatran Střešovice

CE liga juniorů je velmi blízko k tomu, aby poznala nového šampiona. Po roce jsou opět blízko k titulu střešovičtí florbalisté, kteří vedou v sérii nad pražskou Spartou 2:0. Už o tomto víkendu mohou vytvořený mečbol proměnit.


Střešovičtí florbalisté zvládli oba dva domácí duely. Před parádní atmosférou ve STODOLA Aréně, kdy oba zápasy pokaždé sledovaly více než dvě stovky diváků, nejprve Tatran uspěl v prodloužení. Za stavu 3:3 se v něm prosadil podruhé v utkání Adam Bureš, který vystřelil pro svůj celek první bod v sérii.

O den později nabídlo klání ještě větší vřavu. Obhájci titulu se v úvodní části dostali do vedení už 4:1, ale ani to jim nezaručilo klid do dalších fází duelu. V prostředním dějství totiž dostal Spartu do kontaktu dvěma zásahy Vojtěch Andrášek a vyrovnání zajistil pár minut před druhou sirénou Josef Sedláček.

Drama v posledním dějství vyvrcholilo. Střešovičtí znovu odskočili díky druhému gólu Michala Antonína Malhockého a vzápětí odmítl vyrovnání Lev Kliment, teprve šestnáctiletý gólman Tatranu, který zneškodnil Švábovo trestné střílení. V čase 55:45 ale přišlo srovnání z hole Lukáše Mervarta. Sparťanskou radost ale už o osm vteřin později zchladil Lukáš Macháček a čtyřbodový večer pak stvrdil pojistkou do prázdné Hozman.

Finále CE ligy juniorů pokračuje již v pátek, kdy mohou střešovičtí v nejkratším možném čase získat prvenství. Pražská Sparta ale v obou úvodních kláních ukázala, jak moc nepříjemným soupeřem je a že dokáže vítězovi základní části pořádně zatopit. Tatran si navíc bude muset dávat pozor na to, aby se mu nestalo to, co v minulé sezoně, kdy ve finálovém derby s Chodovem také vedl po úvodní dvojici klání 2:0, avšak nakonec muselo rozhodnout až páté klání.

Finále CE ligy juniorů

7. 4. | 13.00 ACEMA Sparta Praha UNYP – PSN Tatran Střešovice | MATCH CENTER
8. 4. | 17.00 ACEMA Sparta Praha UNYP – PSN Tatran Střešovice | MATCH CENTER

Případné 5. utkání:
15. 4. PSN Tatran Střešovice – ACEMA Sparta Praha UNYP | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se