Dvě nové tváře pro Kladno. Vrací se fantom loňského play-off i juniorský mistr světa

Jakub Bohuslávek v duelu Kladna s Ústím | foto: Kanonýři Kladno

Kladenští florbalisté skládají na závěrečnou fázi sezony hodně zajímavý kádr. Jejich sestavu doplní ze Sparty se vracející Jakub Bohuslávek, ze švýcarského Thunu pak přichází Ondřej Papoušek.


Kanonýři závěrečný přestupový den rozšiřují kádr o dvě staronové tváře. V kontrastu s návratem Kryštofa Krbce, který se v listopadu po zranění naplno zapojil do zápasového dění, vzniká ve středočeském celku hodně zajímavá sestava, jež bude patřit k velkým aspirantům na postup do Livesport Superligy, což potvrzuje i generální manažer Kanonýrů David Burda.

„Jsme si vědomi, že pokud chceme zvládnout play-off a naplnit naši touhu po postupu, potřebujeme k tomu široký kádr. Ve chvíli, kdy se objevila možnost angažovat výtečné hráče, kteří navíc velmi dobře znají kladenské prostředí i tým a přesně tak zapadají do naší klubové filosofie, neváhali jsme. Věříme, že Kuba i Ondra jsou hráči, kteří na hřišti touží po úspěchu a jsou pro nás skvělou volbou,“ uvedl v tiskové zprávě.

19letý Bohuslávek po minulé velmi vydařené sezoně, kdy kraloval statistikám play-off, odešel do superligové Sparty, kde se ale výrazněji neprosadil. Za Kladno však nastoupil v sedmi zápasech na střídavé starty, přičemž naposledy se v Ústí nad Labem gólem i asistencí podílel na důležitém vítězství Kanonýrů. Teď se do mateřského klubu vrací natrvalo. „Přichází pomoct naplnit nejvyšší ambice klubu. Toho si je vědom a na Kladnu mu vždy záleželo, i proto se hned po přestupu do Sparty zapojil do střídavých startů. V nich dokazoval, že je to rozdílový hráč. Cítí u nás větší herní vytížení, má jinou roli a na hřišti si to užívá,“ uvedl kouč kladenského A-týmu Dušan Přívara.

Střešovický odchovanec Papoušek prožil na Kladně sezonu 2021/22, na jejímž počátku se stal také juniorským mistrem světa. Po neúspěšném tažení v play-off odešel do Švýcarska, teď je ale zpět. „Je to takový návrat ztraceného syna. U Ondry jsme se bavili, že by mohl být posilou pro příští sezonu, ale věci se daly do pohybu dřív. Ve Švýcarsku mu vyšli vstříc, a tak čekáme, jak zapadne do nové herní koncepce, kterou máme. I on bude rozdílovým hráčem, ne nadarmo je mistrem světa,“ míní na adresu vytáhlého čahouna, který umí rozhodovat trestná střílení, Přívara.

Ondřej Papoušek odehrál v Kladně sezonu 2021/22 | foto: Kanonýři Kladno

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se