Je to skok, přiznává Brucháčková. Máme na čem pracovat, ví Keprtová

Turnaj Euro Floorball Tour je minulostí. České reprezentantky nakonec i přes výhru nad Švýcarskem berou čtvrté místo, o němž rozhodla minitabulka. „Od trenérů čekám kritiku, ale i nějaké povzbuzení. Je určitě na čem pracovat, ale dokázaly jsme si, že můžeme hrát se všemi týmy vyrovnaný florbal a v nějakých pasážích je dokonce i přehrávat. Máme však problémy s konci třetích třetin, kdy se do nás soupeřky zakousnou a byť vedeme celý zápas, tak výsledek nakonec neudržíme,” smutní Vanessa Rebecca Keprtová Keprtová.


Ta se nakonec stala poslední českou střelkyní na turnaji a její trefa byla ve střetnutí se Švýcarskem zároveň vítěznou. „Byly jsme domluvené, že půjdeme na standardku ve více střelcích, ale vyloženě jsme to neměly předem rozvržené, že ji zahrajeme zrovna tak, jak jsme jí zahrály,” usmívá se Keprtová. „Jsem moc ráda za to, že se mi povedlo protrhnout střeleckou smůlu. Hrály jsme dobře a tvořily si šance už proti Finkám. Jsem tak ráda, že jsme nakonec jako lajna ten gól daly a pomohly týmu k vítězství,” těší útočnici švédského Rönnby.

Na závěr turnaje nakonec svěřenkyně Lukáše Procházky vyhrály těsně 2:1.„Zápas byl velmi vyrovnaný. Švýcarky hodně držely balonek a moc nás nepouštěly do rozehrávky, avšak zvítězily jsme a to je super,” kvituje pak Anna Brucháčková, která si v Uppsale odbyla premiéru v národním týmu žen. „Určitě to byla skvělá zkušenost a jsem moc ráda, že jsem mohla být součástí tohoto týmu. Je to docela skok, hlavně po fyzické stránce, což se hodně týká soubojů. Děkuji moc holkám za to, že mě vzaly mezi sebe,” popisuje mladá útočnice brněnských Bulldogs.

Pro národní tým bylo klání se Švýcarskem náročné i z jiného pohledu – o den dříve totiž sehrály Češky večerní střetnutí s Finkami a poté neměly moc času na regeneraci. „Zápas se hrál brzo ráno, čili neměl v úvodu moc tempo ani z jedné strany. Gólů moc nepadlo, i když šance na ně byly. Švýcarky spíše držely balonek, takže jsme musely být trpělivé a dobře bránit bez míčku a počkat s na naše šance. I když jsme nakonec vyhrály těsným výsledkem a po trochu nervózním výkonu, tak si myslím, že to bylo z naší strany zasloužené,” doplňuje Keprtová.

Pusťte si kompletní videoohlasy:

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se