Junioři otevírají nový cyklus. Kdo si zahraje na EFT v Malmö?

Juniorská reprezentace na kempu v Kutné Hoře | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Národní tým do devatenácti let čeká první herní akce pod taktovkou Ladislava Štancla a jeho realizačního týmu. Premiérový turnaj v Malmö čeká na mladé české florbalisty v polovině listopadu.


Reprezentace juniorů se vydá do Švédska s jasným cílem – navázat na dosud proběhlé úvodní kempy a dál tvořit herní identitu a upevňovat si nastavené principy. "Chceme se posunout opět o krok dál a dostat do hráčů další základní návyky v herních situacích, ale především standard a odpovídající level výkonnosti, nasazení a pracovitosti, který od nich v národním týmu chceme," popisuje Štancl, který zároveň dodává, že první akce bude prověrkou i pro samotný realizační tým. "V rámci něj budeme pracovat na našich zápasových rolích na střídačce, komunikaci s trenérem na tribuně a na vzájemném fungování celkově."

V sestavě je jediný hráč, který už absolvoval herní akce s minulým cyklem, kterým je obránce Michael Wertheim. Pro zbytek hráčů, z nichž většinu mohou fanoušci nově vídat na površích Livesport Superligy, se bude jednat o reprezentační premiéru. "Nominaci jsme tvořili diskusí celého realizačního týmu. Věděli jsme, kolik hráčů a na které posty chceme vzít a společně jsme probírali různé možnosti. Šli jsme podle aktuální výkonnosti i podle toho, jak se hráči prezentovali na našich společných akcích. Zároveň víme, že další hráče vyzkoušíme na turnaji ve Švýcarsku, který nás čeká v únoru. Věřím, že kluci se budou chtít prezentovat tak, že se přijeli ukázat ve nejlepším možném světle a říct si svými výkony i o další nominaci," vzkazuje Štancl.

Turnaj Euro Floorball Tour svádí dohromady nejlepší týmy světa. České hráče tak čeká tradiční měření s Finy, Švédy a Švýcary. "Určitě chceme být aktivní ve všech zónách hřiště, a to s míčkem i bez něj. Zároveň vnímáme, že do hráčů postupně dostáváme nový herní styl, který si nějaký čas vyžádá, takže je to o velké trpělivosti nás všech. Pozor si musíme dát určitě na to, abychom nepanikařili, pokud se něco nepodaří hned, ale drželi se daného plánu cílů na jednotlivé zápasy a třetiny, se kterými budeme pracovat," popisuje trenér Štancl.

Hlavní trenér juniorského nároďáku Ladislav Štancl | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Výběr do devatenácti let zatím absolvoval tři akce. Nový cyklus začal jednodenním kempem v srpnu v Praze, poté jej čekal klasický třídenní kemp v Kutné Hoře v záři a na začátku října pak na hráče čekaly dopolední tréninky v rámci zapojení pod hlavičku Kempů talentované mládeže, a to v rámci západní i východní části.

"Kemp v Kutné Hoře jsme hodnotili kladně, nastavila se základní pravidla toho, jak bychom si představovali práci a výkonnost hráčů v národním týmu. Zároveň jsme ale zdůrazňovali, že se jedná o položený základ, který rozhodně na konci cyklu stačit nebude a je třeba jej neustále posouvat a zlepšovat. Jednodenní tréninky na začátku října nám umožnily vidět v akci celý širší kádr. Někteří kluci se ukázali v dobrém světle, u jiných jsme naopak zjistili, že mají k reprezentační výkonnosti ještě daleko. Celkově chceme po hráčích, aby se vždy přijeli maximálně prodat a svým výkonem si říct o nominaci," hodnotí dosavadní práci český trenér.

Nominace reprezentace juniorů
  • Euro Floorball Tour 2023 (Malmö, Švéd.)
  • 10. – 12. 11. 2023

Brankáři: Lev Kliment (Tatran Střešovice), Miroslav Kovařík (FbŠ Bohemians)

Obránci: Matyáš Borek (Florbal Chodov), Jáchym Eliáš (Florbal MB), Adam Kos, Michael Wertheim (oba Sparta Praha), Lukáš Holásek (Pixbo IBK, Švéd.), Jakub Smutný (FBC Liberec), Ferdinand Tomášek (Kanonýři Kladno), Šimon Ruber (Storvreta IBK, Švéd.).

Útočnici: Filip Bergman, Jakub Vařecha (oba Florbal MB), Adam Bureš, Jakub Klápa (oba Tatran Střešovice), Daniel Dolejš (Došwich Milevsko), Daniel Grézl (FbŠ Bohemians), Jan Krejča (EräViikingit, Fin.), Petr Marghold, Ondřej Pecka (oba Storvreta IBK, Švéd.), Bartoloměj Smolka (FBC Liberec), Kosťantyn Šlosar (Sparta Praha), Nikolas Vizváry (1. SC Vítkovice).

Program reprezentace juniorů

10. 11., 15.45 | Švédsko – Česko
11. 11., 9.30 | Švýcarsko – Česko
12. 11., 9.00 | Česko – Finsko

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se