Česko porazilo Finsko v nájezdech. Zářila Baldreichová

Česká reprezentace žen do devatenácti let odstartovala Euro Floorball Tour 2023 ve Finsku proti domácímu výběru. Duel plný obratů a velkého množství branek nakonec rozhodly až samostatné nájezdy.


Finsko - Česko 7:8pn (1:3, 4:2, 2:2, 0:1)

Po opatrném startu to byly Finky, kdo se jako první dostal do vedení. Úspěšný výpad si připsala jejich kapitánka Milla Granlundová, která poslala táhlou střelu ze středu hřiště přesně za záda brankářky Novotné. Češky na svou trefu čekaly až do 16. minuty, jejich čekání se ale nakonec velmi vyplatilo, neboť po srovnávací trefě Lucie Baldreichové následovaly ještě dvě premiérové trefy a národní tým tak po zásazích Anny Sigmundové a Karolíny Lískovcové rázem vedl 3:1.

Ve druhé části nastala tradiční gólová naháněná, kterou odstartoval finský tým kontaktní brankou na 2:3. Tehdy by ale ještě málokdo tušil, že na konci této třetiny to bude 5:4 pro Finsko, které po trefě Andrey Břeské, díky níž Češky znovu odskočily na rozdíl dvou branek, nasázelo tři góly v pouhé minutě a půl.

Hlavní hrdinkou zápasu byla již zmiňovaná Lucie Baldreichová, která skvělým výkonem zkompletovala hattrick a určovala tak ráz celého utkání. Na konci prostřední periody totiž nejprve dokázala srovnat a na začátku té třetí svým důrazem poslala znovu Češky do náskoku. Finky však měly připravený obrat, k němuž jim pomohly i šťastné góly. Lvice však díky dorážce Sofie Gocové při hře bez brankářky klání srovnaly. To nakonec za stavu 7:7 dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých rozhodla hrdinka Gocová neskutečnou parádou a Česká republika tak po tomto vítězství bere první body do tabulky.

Reprezentantky navíc vstřelily historicky nejvíce branek do finské sítě. Dosud bylo nejlepším počinem pět branek. Češky zvítězily proti Finsku teprve pošesté a navíc hattrick Baldreichové byl prvním třígólovým počinem nového cyklu. 

Jako další Česko na turnaji čeká druhý severský soupeř, se kterým se juniorky utkají již v sobotu ráno. "Švédky budou pravděpodobně hodně presovat, což bude podobné, jako v duelu s Finskem. Jednou z klíčových věcí tak bude, jestli jejich vysoké napadání dokážeme potrestat a také, jak kvalitní budeme mít obranu," míní hlavní trenér juniorské reprezentace Tomáš Martiník. 

Branky: 5. Granlundová, 27. Parviainenová, 35. Taipaleová, 36. Suhonenová, 37. Taipaleová, 53. Lindgrenová, 54. Parviainenová – 16. Baldreichová, 19.  Sigmundová, 20. Lískovcová, 30. Břeská, 39. Baldreichová, 45. Baldreichová, 60. Gocová, náj. Gocová. Rozhodčí: Crivelli – Rampoldi (oba Švýc.). Vyloučení: 0:0. Diváků: 205. Zásahy brankářek: Saarinenová 25 – Novotná 11, Svrčková 2. | MATCH CENTER | Český florbal TV

Sestava Česka: Novotná (41. Svrčková) - Matýsková, Machálková, Štekerová, Zerzánová, Fuchsová - Gocová, Fáčková, Břeská, Baldreichová, Klubalová - Hlaviznová, Sigmundová, Sikorová, Lovíšková, Lískovcová - Kubalčíková, Jirásková, Skoková.

Ohlasy po utkání

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se