Juniorky si připsaly první výhru na Polish Cupu! Rozdrtily Polsko

Juniorské reprezentantky na Polish Cupu 2024 | foto: Český florbal

Reprezentace juniorek otevřela turnaj Polish Cup 2024 soubojem s domácím Polskem. První ze tří českých duelů v základní skupině dopadl jednoznačnou českou výhrou.


Česká republika - Polsko 15:2 (9:0, 3:2, 3:0)

Zápas mezi Polskem a Českou republikou byl rozhodnut již v první třetině, v níž si národní tým otevřel střelnici a svého soupeře vůbec nešetřil. Na úvodní branku utkání z hole Valentýny Zerzánové navázalo dalším osm florbalistek a skóre tak bylo neskutečných 9:0 pro Česko. První polská odpověď přišla až ve 27. minutě, v níž se samostatnou akcí prosadila Kinga Steinová a snížila tak na 1:10.

Český brankostroj pak sice trochu ustal, rozdíl ve skóre už ale byl tak propastný, že to na vývoji zápasu nic moc nezměnilo. Národní tým si tedy v poklidu dokráčel pro své první vítězství na turnaji Polish Cup 2024 a dobře se naladil na další souboj s Finskem. Výhru 15:2 dirigovalo dohromady jedenáct českých florbalistek. Čtyřmi kanadskými body se prezentovala Lucie Baldreichová, která si připsala čtyři góly.

"Výhra to byla poměrně výrazná, výkon byl ale ve fázích. Nezačali jsme úplně dobře, z holek byla cítit nervozita. Pak to tam začalo padat, což je fajn a podařilo se nám dát devět gólů a rozhodnout utkání. Ve druhé třetině už to bylo přehrávané, netrpělivé a nechali jsme si dát dva góly, takže s tímhle určitě spokojenost není. Ve třetí části se to pak zase trochu zlepšilo, ale měli jsme dát ještě víc gólů. Některé situace byly takový zmatek a musíme je řešit mnohem lépe," uvádí po zápase hlavní trenér juniorské reprezentace Tomáš Martiník.

Branky: 7. Zerzánová, 9. Brucháčková, 13. Brucháčková, 13. Lískovcová, 14. Baldreichová, 17. Machálková, 18. Fuchsová, 18. Lískovcová, 20. Machálková, 23. Baldreichová, 31. Baldreichová, 40. Gocová, 43. Hlaviznová, 44. Baldreichová, 50. Sikorová - 27. Stein, 37.  Stein. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Zásahy brankářek: Eliška Svrčková 7 - Katarzyna Hryckowian 12, Julia Przewłocka 17. | MATCH CENTER

Ohlasy po zápase

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se