Juniorky vyrazí na Vysočinu. Cílem je tvorba týmu pro šampionát

Reprezentace juniorek na turnaji EFT ve Finsku | foto: Český florbal

Florbalová reprezentace juniorek se vydá na konci listopadu do Bystřice nad Pernštejnem. Trenér Tomáš Martiník nominoval rozšířenou sestavu, se kterou bude chtít posunout přípravu směrem ke květnovému mistrovství světa juniorek.


Trenérský štáb bude chtít navázat na nedávný turnaj Euro Floorball Tour ve Finsku a znovu posunout budování hry i tvorbu týmu pro šampionát v Lahti. „EFT nám mnohé ukázalo. Jednak to, v čem jsme se posunuli, ale i to, kde máme rezervy a co ještě budeme do naší hry nutně potřebovat dostat. Třeba to, že naše kvalita střelby a finálního zakončení je pro tuto úroveň florbalu stále nedostatečná” popisuje Martiník.

Juniorky vstupují do závěrečného půlroku přípravy před vrcholem celého cyklu. Trenérský štáb se bude chtít se svými svěřenkyněmi věnovat pilování všech týmových i herních principů. „Jedním z herních cílů a tématem kempu bude snaha o aktivnější vyšší napadání, dostávání obránkyně pod tlak a využívání presinku k ziskům. Ovšem musíme se naučit pracovat s rizikem, které přináší, umět ho časovat a hrát tak, abychom z něj hlavně těžili a nepomáhali soupeřkám k jednoduchým brejkům a sami si tím neubližovali. Tohle nám zatím v naší hře chybí,” vysvětluje český kouč.

Nominaci hráček musel realizační tým přizpůsobit i závěrečnému kempu ženské reprezentace před šampionátem v Singapuru, na němž se štáb kolem Lukáše Procházky rozhodl využít několik florbalistek z juniorského kádru. „Tímto se pro nás otevřel prostor na tomto kempu ještě otestovat několik dalších hráček našeho širšího kádru. Momentálně už sice máme docela jasnou představu o základní ose a skladbě týmu směrem k MS, ale pořád ještě je několik otevřených okének a pro hráčky je stále šance o šampionát bojovat,” objasňuje Martiník.

Nominace reprezentace juniorek
  • Tréninkový kemp (Bystřice nad Pernštejnem)
  • 24. – 26. 11. 2023

Brankářky: Karolina Bačková (Florbal Chodov), Veronika Novotná (Tatran Střešovice), Eliška Svrčková (FbŠ Bohemians).

Obránkyně: Karolína Bláhová, Sofie Gocová (obě Tatran Střešovice), Adéla Čtvrtečková, Nela Kubalčíková (obě 1. SC Vítkovice), Barbora Fáčková, Michaela Moravcová (obě Florbal Chodov), Tereza Hlaviznová (FBS Olomouc), Alice Jirásková (Black Angels), Veronika Machálková, Anna Sigmundová (obě Bulldogs Brno).

Útočnice: Andrea Břeská, Eva Křtěnová, Karolína Lískovcová, Nikola Skoková, Nikola Štekerová (vš. Florbal Chodov), Linda Fuchsová, Barbora Lovíšková (obě Tatran Střešovice), Klára Horčičková, Valentýna Zerzánová (obě FBS Olomouc), Agáta Procházková (FbŠ Bohemians), Nela Sikorová (1. SC Vítkovice), Veronika Stuchlíková (Bulldogs Brno).

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se