Juniorská CE liga před branami finále. Mistr je venku ze hry

Radost chodovských juniorů ve čtvrtfinále proti Tatranu | foto: Matěj Pašek/FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Nejvyšší juniorská soutěž za sebou má čtvrtfinále, které přineslo jedno překvapení. Úřadující šampion ze Střešovic nestačila na svého odvěkého rivala z Chodova. Nezaváhali mladíci Vítkovic, až ve třetím klání rozhodly o postupu Sparta s Bolkou.


Po deseti letech bude mít nejvyšší juniorská liga nového šampiona. Naposledy v ročníku 2013/14 slavila titul Ostrava, od té doby, i s dvěma covidovými odmlkami, si prvenství odnesl vždy Tatran. Ten tentokrát skončil již ve čtvrtfinále. První klání série s Chodovem se stalo jednoznačnou záležitostí hráčů z Jižního Města, na triumfu 8:2 měl lví podíl čtyřgólový Filip Kovářík, který pak dvakrát skóroval i v odvetě. Zazářil také gólman Josef Šedivý, který pochytal 62 střel a za oba zápasy povolil Střešovicím pouze tři branky.

Vítězové základní části z Vítkovic si připsali snadný triumf v městském souboji s Ostravou. V prvním klání sice hned v úvodu získalo FBC vedení 2:1, od té doby ale pálili jen rytíři, kteří si díky pěti bodům Ondřeje Balnera (3+2) připsali jednoznačný triumf 10:2. V odvetě byl vidět o něco vypjatější souboj, v závěru druhé části ale svěřenci Pavla Bruse definitivně zlomili FBC a po výhře 8:5 zamířili do semifinále. Tentokrát se pěti body blýskl Jakub Vít (2+3). 

Na Chodov bude čekat další městská bitva, narazí totiž na Spartu, která byla jen krok od vyřazení v sérii s Libercem. První duel i přes nepovedený start dovedl pražský celek i díky hattricku Matyáše Bláhy k celkem vysokému triumfu 9:4, ale pod Ještědem kralovali liberečtí florbalisté, kteří po triumfu 5:3 vrátili sérii do Prahy. Tam se odehrála velká bitva, v níž se oba celky přetahovaly o výsledek. Ve 49. minutě dokonala dvojice Jakub Faksa – Bartoloměj Smolka parádní obrat a Severočeši byli blízko k další senzaci. Jenže v čase 50:04 srovnal Lukáš Mitera a na gól Jakuba Mühlfaita, který přišel o dvě minuty později, již Liberec nedokázal najít odpověď.

Stejně jako v Livesport Superlize dojde i v CE lize juniorů na bitvu mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví. Středočeši si místo mezi nejlepší čtyřkou zajistili v sérii s Bohemians. V prvním klání neudrželi klokani nadějné vedení 3:1 a hráči z města automobilů nejen srovnali, ale v prodloužení jim vystřelil první bod Jan Venera. I v odvetě v Boleslavi získali Bohemians vedení 3:0, domácí se dostali do kontaktu, ale tentokrát již přišla zeleno-bílá odpověď a góly Tomáše Trnky a Lukáše Rady poslaly sérii zpět do hlavního města. V rozhodujícím klání měla Boleslav v plné sestavě od začátku otěže duelu prvně ve svých rukách a po výhře 8:3, kterou ozdobil hattrickem Ondřej Duben, zamířila do další fáze vyřazovacích bojů.

Semifinále CE ligy juniorů

1. SC TEMPISH Vítkovice – Předvýběr.CZ Florbal MB
ACEMA Sparta Praha UNYP – FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Dohrálo se také čtvrtfinále B. V něm si v nejkratším možném termínu zajistily postup brněnské celky Bulldogs a Gullivers, kteřé spolu již rozehrály i semifinálovou sérii. V prvním klání byli úspěšnější Gulls. Další dvojici utvořili pražští Wizards a Pardubice. Také tyto dva celky neztratily ani jedno klání.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se