Kdo zamíří mezi elitu? Finále 1. ligy žen nabídne souboj Startu s Dobruškou!

Hráčky Tigers Start98 vyzvou ve finálové sérii Dobrušku! | foto: Start98

Do svého finále už dospěla druhá nejvyšší soutěž žen. O postup do ČEZ Extraligy si to rozdají Tigers Start98 s Dobruškou. Finálová série hraná na dvě vítězná klání započne v sobotu 6. dubna na východě Čech.


Velkou pohádku zažívají v letošní sezoně hráčky Dobrušky. Východočeský celek projel východní skupinou druhé nejvyšší soutěže jako nůž máslem, neztratil ani bod a stal se tak jasným postupovým kandidátem. Osmifinále s Aligators se stalo jasnou záležitostí. Ve čtvrtfinále s Black Angels však o svém postupu rozhodovaly Východočešky až ve třetím zápase. Ani semifinálová série pro Dobrušku nezačala dobře, když si Chomutov z jejího hřiště odvezl výhru 4:3 a Dobruška tak měla před sebou těžkou misi, musela totiž uspět na horké půdě Severočešek. To se však povedlo, díky těsné výhře 3:2 se série přesunula k rozhodujícímu zápasu zpět do podhůří Orlických hor. Třetí duel série byl následně jejím jasným vyvrcholením. Našlapaná tribuna ve sportovní hale Pulická nakonec slavila těsnou výhru Dobrušky 2:1! Právě divácká návštěvnost zdobila celou sérii. Na tři duely si celkově našlo cestu neuvěřitelných 1527 diváků! Na podporu z tribun budou jistě hráčky týmu z východu Čech spoléhat i v sérii finálové.

Tam je však nečeká vůbec nic jednoduchého. Na druhé straně totiž bude ve finálové sérii stát kunratický Start98, který tak o návrat mezi elitu zabojuje hned v první sezoně ve druhé nejvyšší soutěži. Pražanky daly jasně najevo, že budou patřit k největším postupovým kandidátkám už v základní části. Západní skupinu 1. ligy totiž opanovaly se ziskem sedmašedesáti bodů a se sedmibodovým náskokem na druhý Chomutov. Hned v osmifinále s Panthers Praha se však Tigers velmi natrápily. Hráčky Panthers totiž dokázaly zvítězit hned v prvním zápase, a tak Start musel sérii otáčet. Ve druhém duely navíc rozhodovaly o vítězkách až samostatné nájezdy. Nepříjemně se vyvíjející situaci ale hráčky Startu zvládly a sérii dvou bývalých celků z nejvyšší soutěže zvládly překlopit na svoji stranu. Další pražské derby poté přišlo na řadu ve čtvrtfinále, Kunraticím se do cesty postavily Vinohrady. Tigers tentokráte nenechaly nic náhodě a v nejrychlejším možném čase postoupily mezi čtyři nejlepší celky, kde na ně čekala Kutná Hora. Série měla výsledkově podobný průběh jako osmifinále s Panthers, pražský celek totiž ztratil hned úvodní zápas série na domácím hřišti. I tentokrát však Tigers ukázaly svoji sílu, hned o den později zvítězily na horké půdě soupeřek a svojí finálovou účast zpečetily domácí výhrou 4:2 v rozhodujícím zápase. Start bude jistě těžit i ve finálové sérii ze spolupráce s extraligovým Chodovem. V kádru současného semifinalisty ČEZ Extraligy působí například opory Emilie Skalíková, Kristýna Jirásková, Karolína Janatková či po zranění se rozehrávající Karolína Mezerová. Pomůže současná euforie celého východočeského města Dobrušce k postupu do nejvyšší soutěže nebo se bude radovat z návratu mezi elitu Tigers?

Program finálové série: 
1. finále, sobota 6. 4.
FBC Dobruška - FAT PIPE Tigers Start98 

2. finále, neděle 7. 4.
FAT PIPE Tigers Start98 - FBC Dobruška 

Příp. 3. finále, sobota 13. 4.
FBC Dobruška - FAT PIPE Tigers Start98 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se