MVP Extraligy žen | Komu daly hlasy samy hráčky?

Finalistky ankety MVP Extraligy žen 2022/23 | foto: Český florbal

Vyhlášení ankety Florbalista sezony proběhne již v pátek 9. června. Další kategorií, u níž si představíme trojici finalistek, je MVP Extraligy žen. O této ceně hlasují samy extraligové hráčky.


Kristýna Bachmaierová
  • Finance Novák FBK Jičín

Zkušená útočnice se zkušenostmi z národního týmu patřila znovu k oporám extraligového Jičína, za nějž odehrála již šestou sezonu. Bachmaierová zakončila základní část se 37 body, přičemž 28krát sama rozvlnila síťku za zády soupeřových gólmanek. Zazářila i v play-down, kde sedmi body pomohla svému celku k záchraně v soutěži.

Kristýna Bachmaierová (Jičín) v utkání na půdě Vítkovic | foto: Pavel Netolička/1. SC TEMPISH Vítkovice

Anna Brucháčková
  • Bulldogs Brno

Efekt Brucháčková v uplynulé sezoně zafungoval v moravské metropoli naprosto neuvěřitelným způsobem. V základní části Extraligy žen dokázala bodovat v každém zápase a nakonec se stala třetí nejproduktivnější hráčkou celé soutěže. Její tým díky tomu vylétl ze samotného dna až do nejlepší pětice celé soutěže. Teprve 18letá florbalistka si díky tomu řekla nejen o umístění v této kategorii, ale také nominaci do ženské reprezentace.

Útočnice Bulldogs Brno Anna Brucháčková | foto: Matěj Pašek/FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Dominika Buczek
  • 1. SC TEMPISH Vítkovice

Polská královna. Buczeková ovládla zcela jednoznačně bodování základní části ženské extraligy i play-off a celkem posbírala 82 bodů. Tahounka Vítkovic zakončila svou poslední sezonu na Dubině vítězstvím v Poháru Českého florbalu, v BigBoard Superfinále i ziskem Prezidentského poháru za triumf v základní části. Vysloužila si navíc titul nejlepší hráčky pohárového finále i Porsche Superhero BigBoard Superfinále. Nadcházející ročník stráví odchovankyně celku Podhale Nowy Targ ve Švédsku.

Dominika Buczek – Porsche Superhero BigBoard Superfinále 2023 | foto: Martin Flousek/Český florbal

Další pořadí TOP 10

4. Mlejnková Michaela (FBC Ostrava)
5. Žůrková Gabriela (FBK Jičín)
6. Christianová Jana (Florbal Chodov)
7. Seemannová Kateřina (Tatran Střešovice)
8. Belicová Kristína (Florbal Chodov)
9. Husková Barbora (1. SC Vítkovice)
10. Bačová Pavlína (FBC Ostrava)

Anketa Florbalista sezony

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se