Padaly jsme do střel a na hřišti nechaly všechno, usmívá se kapitánka Krupnová. Na tým je hrdá

Kapitánka ženského národního týmu Eliška Krupnová dovedla svůj kádr k historické výhře nad Švédskem. Jak jí hodnotí a co říká na domácí turnaj?


Eliško, jak se poslouchá fakt, že jste konečně porazily Švédsko?
Je to fantastické a historické vítězství. Moc krásně se to poslouchá, protože jsme na to čekaly hrozně dlouho a ty statistiky byly strašlivé. Já jsem hrozně šťastná, že se to povedlo.

Prohrávaly jste 1:3, a to proti nejlepší zemi světa. Jak moc jste tedy pyšná na tým za to, že tohle zvládl dovést do vítězného konce?
Myslím si, že celý zápas byl od prvního střídání až do samého konce hrozně náročný. Byly tam lepší i horší pasáže, ale celý tým ohromně dřel, padal do střel a nechaly jsme tam všechno, což se nám vrátilo výhrou. Takže jsem na tým hrozně hrdá a těším se s ním na další zápasy. 

Minulý rok jste na EFT proti Švédsku byly velmi blízko výhře, nyní se to dokonce povedlo. Jak hodnotíte takový posun?
Ten předchozí zápas si docela pamatuji, ale musím říct, že tehdy ve třetí třetině Švédky extrémně dominovaly. Nyní to ale vůbec nebyl tenhle případ a my se nebály presovat ani ke konci hracího času a samozřejmě jsme měly fantastickou brankářku. Ta nás držela a pochytala spoustu věcí navíc, to je bez debat. Posun je v tom, že už se nebojíme a zvládáme jim odporovat i při jejich velkém tlaku. 

Utkání to bylo pro diváka naprosto strhující. Jak jste jej prožívala vy osobně?
Na střídačce jsem hrozně křičela, podporovala holky a snažila se komunikovat v lajně. Byla tam sice spousta emocí, ale zároveň je člověk musel korigovat tak, aby podal na hřišti soustředěný výkon, takže to bylo náročné. Byl to prostě zápas se vším všudy.

A to včetně úžasné atmosféry...
To samozřejmě. My se na hřišti vůbec neslyšely, jak nás diváci podporovali a hnali dál. Fanouškům chci moc poděkovat, sešlo se jich tady opravdu hodně a o to cennější náš výkon je. 

Emoce po vítězství Češek nad Švédkami | foto: Martin Flousek

Jak moc důležitá tahle výhra pro tým je?
Je to hlavně o sebevědomí, které jsme tímhle získaly. Pevně věřím tomu, že na tohle ani jedna z hráček nezapomene. Švédky jsou sice dobré, ale jsou porazitelné a my se jim můžeme kdykoliv rovnat a vyhrát nad nimi. Čeká nás mistrovství světa, kde ty zápasy budou ještě těžší a my si tedy rozhodně musíme vzít hlavně to sebevědomí.

Jak byste celkově zhodnotila domácí turnaj EFT?
Slovy stoupající tendence. Proti Finsku to byl solidní výkon, ale určitě ještě máme na čem pracovat. Musíme zlepšit třeba hru s míčkem, ale myslím, že dvě výhry ze tří mluví za vše. Proti Švýcarsku jsme zvládly udržet náskok a vedly celý zápas, což nám také přidá na sebevědomí. Týmu ode mě patří velké díky.

Vítězná selfie po triumfu nad Švédskem | foto: Martin Flousek

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se