Repríza z loňska i "dvojplay-off". O víkendu začne i těžký boj o záchranu

Martin Pánek ze Znojma se prodírá obranou Gullivers | foto: TJ Znojmo LAUFEN CZ

Nadstavbová část ve druhé nejvyšší mužské soutěži se blíží. Již o víkendu se rozehraje bitva o postup do čtvrtfinále, ale také těžké série o udržení se. Týmy v play-down čeká pořádná šichta. Poražené celky totiž spadnou do Národní ligy, vítěze čeká baráž.


Play-off

Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – TJ Znojmo LAUFEN CZ

Na fanoušky florbalu na jižní Moravě čeká velmi zajímavá série hned na úvod prvoligového play-off. Stanou proti sobě dva celky, které se spolu utkaly i v posledním kole. Poměrem 7:3 uspělo Znojmo, které si tak na poslední chviličku zajistilo postup do osmifinále. Zcela odlišný průběh ale nabídlo první klání v sezoně, v němž Gulls dominovali a Znojmo rozstříleli 9:1.

Bez zajímavosti nenechme ani to, že se spolu oba celky potkaly i v minulé sezoně. Ze čtvrtfinále tehdy postoupilo Znojmo, které tuto velmi těsnou sérii zvládlo vyhrát 3:1 na zápasy. Prakticky všechny duely se rozhodovaly až v nastaveném čase.

Obě družstva navíc půjdou do play-off se zcela odlišnou formou – Znojmo, byť skončilo desáté, dokázalo v závěru pořádně zapnout a vyhrát pětkrát v řadě. Navíc jsou jediným týmem, který dokázal v sezoně zdolat suverénní BUTCHIS. To Gulls prohráli čtyři poslední zápasy v řadě, a to včetně klání s posledními Aligators. Proto tedy nelze hovořit o tom, že někdo bude jasným favoritem.

Rozpis série

1. utkání, 25. 2. Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – TJ Znojmo LAUFEN CZ
2. utkání, 26. 2. TJ Znojmo LAUFEN CZ – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
Příp. 3. utkání, 1. 3. Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – TJ Znojmo LAUFEN CZ

FbC Plzeň – Kanonýři Kladno

Další zajímavé střetnutí proběhne na trase Plzeň – Kladno. Obě družstva k sobě mají regionálně celkem blízko, čili i tady bude divácká atraktivita jednoznačně na místě. V základní části platilo jednoduché pravidlo – můj dům, můj hrad. Plzeň před svými diváky nadělila Kanonýrům příděl 8:3. V Kladně pak Západočeši narazili podobným způsobem a padli 2:6.

Forma obou týmů z posledních kol je celkem podobná. Obě družstva střídala porážky a vítězství. Díky výsledkům z posledních kol možná půjdou do vyřazovacích bojů v o něco lepším rozpoložení Středočeši, kteří urvali důležité výhry, kdežto Plzeň musela skousnout porážky 1:8 od Bulldogs a 1:6 od Ústí.

Tato série má také dvě zajímavosti. Kanonýři totiž s celkem FbC Plzeň odehrají paralelně sérii 1. kola play-off i v juniorské kategorii. Především ale bude doma začínat Kladno, byť v tabulce na tom byla lépe Plzeň. Oba týmy si pořadatelství prvních dvou klání prohodili, a to kvůli tomu, že Západočeši v neděli obstarají předehrávku výjezdnímu utkání Livesport Superligy Tatran – SKV.

Rozpis série:

1. utkání, 25. 2. Kanonýři Kladno – FbC Plzeň
2. utkání, 26. 2. FbC Plzeň – Kanonýři Kladno
Příp. 3. utkání, 1. 3. FbC Plzeň – Kanonýři Kladno

Play-down

FAT PIPE Start98 – Aligators Klobouky

Při své premiérové sezoně v 1. lize mužů se budou muset prát o záchranu Klobouky u Brna, které nakonec finišovaly na poslední příčce. Aligátoři budou čelit pražskému Startu98, který vyhrál oba vzájemné zápasy v sezoně. Ten první ovládli Pražané jednoznačně 11:5, na půdě nováčka se ale celkem natrápili a uspěli až po nájezdech.

Pražský celek v závěru sezony střídal porážky a vítězství. V jednu chvíli měl slušně našlápnuto k tomu, aby nakonec nemusel mít starosti a případnou záchranou. Sérií několika špatných zápasů ale nakonec bojoval do posledního kola o postup do play-off, ovšem nakonec si vytáhl černého Petra. Aligators sice nyní prohráli třikrát v řadě, ale pořádně potrápili Plzeň, Ústí a v posledním kole i BUTCHIS.

Rozpis série:

1. utkání, 26. 2. FAT PIPE Start98 – Aligators Klobouky
2. utkání, 4. 3. Aligators Klobouky – FAT PIPE Start98
3. utkání, 12. 3. FAT PIPE Start98 – Aligators Klobouky
4. utkání, 18. 3. Aligators Klobouky – FAT PIPE Start98
příp. 5. utkání, 26. 3. FAT PIPE Start98 – Aligators Klobouky
příp. 6. utkání, 2. 4. Aligators Klobouky – FAT PIPE Start98
příp. 7. utkání, 10. 4. FAT PIPE Start98 – Aligators Klobouky

TROOPERS – DDQ Florbal Chomutov

Hodně zajímavá bitva se očekává i mezi TROOPERS, kteří také do poslední chvíle, byť ve velmi nevýhodné pozici, bojovali o případnou účast v play-off, a Chomutovem, jehož předsezonní ambice zůstaly hluboko za očekáváním. Oba vzájemné duely v této sezoně ovládl brněnský celek, který nejprve vyhrál 9:5 na severu Čech, doma pak zaznamenal těsný triumf 5:4.

Zatímco TROOPERS se v posledních kolech spíše zvedali a dokázali se vrátit do boje o play-off, Chomutov se z nich naopak vytratil. V posledních deseti kolech dokázal vyhrát jen dvakrát a i když mezitím obral o bod třeba suveréna z BUTCHISu, tak v řadě klíčových bitev padl třeba o gól či dva. Zpod této deky má týmu pomoci nové trenérské duo.

Rozpis série:

1. utkání, 26. 2. TROOPERS – DDQ Florbal Chomutov
2. utkání, 4. 3. DDQ Florbal Chomutov – TROOPERS
3. utkání, 12. 3. TROOPERS – DDQ Florbal Chomutov
4. utkání, 19. 3. DDQ Florbal Chomutov – TROOPERS
příp. 5. utkání, 26. 3. TROOPERS – DDQ Florbal Chomutov
příp. 6. utkání, 1. 4. DDQ Florbal Chomutov – TROOPERS
příp. 7. utkání, 10. 4. TROOPERS – DDQ Florbal Chomutov

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se