Semináře na podporu trenérů. Realizační tým mužské repre sdílí zkušenosti

Šestice trenérů mužské reprezentace na tréninku ve švýcarském Wettingenu. Zleva: Roman Vítek, Joonas Naava, Jaroslav Berka, Pavel Brus, Marek Vojta, Jan Hejný | foto: Barbora Reichová/Český florbal

Mužský nároďák si z nedávného světového šampionátu přivezl stříbrné medaile a dorovnal tak dosud nejlepší výsledek v historii. Realizační tým mužů spolu s metodickým úsekem Českého florbalu připravil hned několik seminářů, kde se trenéři dozví postřehy nejen z MS, ale i z celého zkráceného reprezentačního cyklu.


"Naší vizí je od začátku vzájemné sdílení našeho know how. Za uplynulý rok jsme nasbírali řadu informací, které chceme poskytnout širokému okruhu trenérů. Na mezinárodní úrovni se pohybujeme v top sportovním prostřední a zažíváme různé situace, které jsou specifické. Vnímáme v podstatě jako naši povinnost přenést naše zkušenosti do hnutí. Cílem je vytvořit systém, v rámci něhož budou hráči na různých úrovních - v klubech, na Kempech talentované mládeže i reprezentacích dlouhodobě a systematicky připravováni na mezinárodní úroveň," komentuje cíle Jaroslav Berka, sportovní manažer reprezentace.

Už v prosinci proběhl seminář, který byl určený pro superligové trenéry a byl rozdělený na dvě části - pro kouče týmů, které měly hráče v konečném výběru na MS, a pro ty, které hráče v nominaci neměly. Došlo také ke společnému setkání všech čtyř hlavních trenérů juniorských a seniorských reprezentací.

"Sezení bylo o sdílení fungování těch jednotlivých týmů. Samozřejmě, Jarda má nejčerstvější zkušenost a vyhodnocení z mužského mistrovství světa, čili v tom se nesla kostra celého setkání. Bylo to o návodech, čeho bychom se měli vyvarovat nebo na jaké věci si dát pozor a které jsou během mistrovství světa specifické. Nicméně všichni přinesli nějaký svůj pohled a příspěvek. Vnímám, že mužský a ženský sport se v mnoha ohledech liší. I tak si myslím, že to pro nás všechny bylo inspirativní a že se z toho dá načerpat strašně moc zkušeností a jsem rád za tuto kooperaci, která by měla být pravidelná. Věřím, že když mezi sebou budeme sdílet to, co funguje, a když něco se podaří, tak by to mělo být ku prospěchu českého florbalu," hodnotí společné setkání hlavní trenér reprezentace žen Lukáš Procházka.

Plánovaný je také speciální seminář pro trenéry, kteří působí v rámci Kempů talentované mládeže. V úterý 31. ledna pak v Praze proběhne výběrový seminář pro trenéry, který nabídne velmi detailní pohled na mužský šampionát. Další možností pro trenéry je pak seminář v Ostravě, který je naplánován na 9. února.

Úterní výběrový seminář pro trenéry proběhne formou čtyř roundtablů, kdy každý účastník absolvuje všechna témata v různém pořadí vždy maximálně v osmičlenné skupině. Na tomto semináři promluví v jedné části Jan Hejný o herních a kondičních datech, ve druhé Marek Vojta s Pavlem Brusem proberou s přítomnými trendy v mezinárodním florbale, finský asistent Joonas Naava poskytne vhled na téma playbooku českého týmu a mentální kouč Martin Daněk bude přednášet o budování úspěšných týmů.

Ve čtvrtek 9. února se uskuteční školení také v Ostravě. Feedback z mistrovství světa a vhled do práce reprezentace mužů poskytne hlavní trenér Jaroslav Berka a jeho asistent Pavel Brus. Na programu bude řeč o základních statistikách z MS, herních trendech a principech na mezinárodní úrovni, kondici a jejím vlivu na výkon, srovnání hry týmů z top čtyřky a také přenositelnosti principů do praxe pro mládež.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se