Drtivý start nestačil. Češky odchází z duelu se Švédkami bez bodu

Juniorské reprezentantky nastoupily ve druhém klání na turnaji Euro Floorball Tour ve finském Turku proti Švédsku. Po naprosto snovém startu ale nakonec neudržely nadějný náskok a po obratu z poslední části se z triumfu raduje výběr Tre Kronor.


V úvodním klání svěřenkyně Tomáše Martiníka uspěly po nájezdech. V duelu s Finkami bylo k vidění několik oboustranných zvratů a podobný scénář vlastně nabídla i úvodní část klání se Švédkami. Češky měly do duelu parádní vstup. Už po dvaceti vteřinách trefila Karolína Klubalová břevno, o minutu později otevřela skóre Nela Sikorová a rozjela kolotoč. Po trefách Evy Křtěnové a Andrey Břeské vedly reprezentantky už v páté minutě 3:0. Navíc ještě trefily další tyčku a několikrát se zaskvěla Aravenaová.

Českou aktivitu trošku uťalo snížení, Peilová s Markströmovou dostaly do konce úvodní periody Tre Kronor do kontaktu. Hned na startu druhé části ale vrátila Češkám vedení o dvě trefy Klubalová a po pár okamžiků později znovu zvonila tyč švédské branky po šanci Břeské. Švédky nastartovala k obratu krátce před druhou sirénou Dybnerová, která překonala jinak výborně chytající Svrčkovou a dostala severské hráčky do kontaktu.

Poslední dějství nezačalo pro svěřenkyně Tomáše Martiníka nejlépe. Už po čtyřech minutách napřáhla na pravém křídle švédská kapitánka Lundinová a bylo srovnáno. Poprvé v klání pak poslala svůj tým do vedení Markströmová a nakonec definitivní tečku přidala Dominicusová. Češky v závěru zkusily hru bez brankářky, ale z tlaku nedokázaly vytěžit kýžené trefy, a tak nakonec odcházely z plochy jako poražené.

„Říkaly jsme si, že třetí třetina bude nejdůležitější, protože Švédky na nás vletí a rozhodně nebudou chtít prohrát. Trošku nás rozhodil jeden moment, kdy jsme krátce vypadly z koncentrace a Švédky dokázaly vyrovnat a zápas následně otočit. Neměly jsme také tolik vyložených šancí jako v předchozích dvou třetinách a výsledek se nám nepovedlo zkorigovat,” mrzí asistentku trenéra Zuzanu Jelínkovou.

Česko – Švédsko 4:6 (3:2, 1:1, 0:3)

Branky: 2. Sikorová, 4. Křtěnová, 5. Břeská, 21. Klubalová – 11. Peilová, 16. Markströmová, 37. Dybnerová, 44. Lundinová, 46. Markströmová, 49. Dominicusová. Rozhodčí: Sirkka – Kirjonen (oba Fin.). Vyloučení: 0:0. Diváci: 97. Zásahy brankářek: Svrčková 22 – Aravenaová 25. | MATCH CENTER | ŽIVĚ na ceskyflorbal.tv

Sestava Česka: Svrčková (Bačková) – Gocová, Fáčková, Jirásková, Sigmundová, Matýsková, Kubalčíková, Hlaviznová – Břeská, Baldreichová, Klubalová – Sikorová, Lovíšková, Lískovcová – Skoková, Zerzánová, Křtěnová – Štekerová Fuchsová.

Ohlasy po utkání


Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se