Tatran obhájil titul na Czech Open! Krupnová slaví s Pixbem

David Šimek slaví gól ve finále Czech Open 2022 | foto: Matyáš Klápa/Floorball in Prague

Praha o uplynulém víkendu opět patřila florbalu. Třicátý ročník Czech Open poznal své vítěze. Tatran Střešovice dokázal obhájit titul před švédským Pixbem Wallenstam. Elitní ženskou kategorii pak opanovalo Pixbo, které si poradilo s Falunem. Ke zlaté medaili dovedla lišky kapitánka Eliška Krupnová.


Švédské finále ovládlo Pixbo, prosadila se i Krupnová

Elitní ženskou kategorii odehrálo dvanáct týmů ze čtyř zemí. V základních skupinách se nejvíce dařilo švédským celkům, a to Falunu a Pixbu, které získaly shodně dvanáct bodů. Pozadu nezůstaly ani Tatran Střešovice s ostravským FBC. Právě úřadující české mistryně obsadily ve skupině B druhé místo a od Falunu je dělilo pouze skóre.

Obě semifinále měly stejné účastníky. V prvním utkání si lišky poradily bez větších problému s Ostravou. Švédský gigant porazil český celek jasně 11:0. Na výhře se podílela dvěma asistencemi i Krupnová. Druhé semifinále bylo o poznání dramatičtější. Falun vedl nad Tatranem 2:0, ale Pražanky se nevzdaly, avšak dokázaly pouze snížit díky trefě Seemannové.

Finále tak bylo čistě švédskou záležitostí. Pixbo i Falun předvedly parádní podívanou. Po první půli byl stav 2:2, Pixbo si však podmanilo závěr a po triumfu 6:3 si připsaly prvenství. Ve finále se povedlo jednou skórovat i české kapitánce.


Tatran uspěl v silné konkurenci

Elitní kategorie mužů se hrála s osmi týmy a na dvě skupiny. V áčku se výborně dařilo Tatranu, který vyhrál celou skupinu. Český vícemistr si poradil s Zugem, Falunem i finským EräViikingit. Po prvním místu čekalo na Tatran finále, ve kterém se potkal se zmíněným Pixbem. Švédský celek stejně jako jeho finálový sok nepoznal v základní skupině hořkost porážky. Tým ze severu Evropy si poradil s Wilerem-Ersigenem, Spartou a Vítkovicemi.

Střešovičtí začali finále výborně, když po dvou třetinách vedli 3:0. Pixbo dokázalo snížit, ale na zvrat utkání nedosáhlo. Tatran tak po triumfu 7:2 obhájil titul na třicátém ročníku Czech Open. Dvěma góly se na zlatých medailích podílel Martin Mühlfait, rozhodující trefu si ve 37. minutě připsal Matěj Havlas.

Z nuly na 100, aneb jízda skrze play-off v podání žen SKV

V kategorii ženy Open byla napsaná pohádka. V základní skupině neuhrály Vinohrady ani jeden bod, ale svou sílu ukázaly v play-off, kde se tým z Riegerových sadů neuvěřitelně semknul. Cestou do finále vyřadil čtyři týmy. Přes semifinále se SKV probojovalo díky úspěšným nájezdům a ve finále na něj čekaly nabuzené Bábovky, jež prošly turnajem bez ztráty kytičky. Vinohrady si vypracovaly vedení 3:1 a i když jejich do té doby neporažený protivník vyrovnal, tak se po vítězství 6:3 radovaly právě florbalistky z SKV.


Bleci uspěli v B finále skupiny Pro, Tatran v kategorii U21

V mužské části se do áčkového play-off probojovaly české celky Startu98, který byl posílen o hráče partnerského Chodova, a pardubičtí Sokoli. Oba celky ale v semifinále nestačily na lotyšský FS Masters, respektive švédský klub RIG Umea, který nakonec ovládl po prima přestřelce i finále. Play-off B poté vyhráli Black Angels, kteří porazili Kladno 3:1. Bleci museli finále otočit, což se jim povedlo díky vydařené tříminutovce ve druhé části.

V kategorii U21 slavil titul Tatran Střešovice, který porazil v bitvě o prvenství švýcarský Zug United 7:3. V B finále stejné kategorie slavila Sparta Praha, která porazila ve finále Wiler-Ersigen 8:5.

Boj o prvenství v kategorii Open mužů byl výrazně českou záležitostí. V něm se představil Třinec s Legs Miserables. První jmenovaný celek šel do boje o zlato s krásnou vizitkou. Třinečtí nepoznali v průběhu turnaje hořkost porážky ani jednou, jenže ve finále si nepřišli na Legs Miserables, kteří vyhráli 5:2.

Turnaj vozíčkářů ovládli Švédové

Souběžně proběhl také vozíčkářský Prague Wheel Open, který přivítal sedm týmů. Do finále se nakonec probojovaly celky českobudějovických Štírů a švédské Nacky. Šťastnější byli Skandinávci, kteří si připsali těsné vítězství. V souboji o třetí místo pak byli šťastnější hráči Sportovního klubu vozíčkářů Praha. 

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se