Tužtičky do ručky! Tahle jména si můžeš nechat podepsat na BigBoard Superfinále

Adam Hemerka a Filip Langer na MS 2022 | foto: Martin Flousek/Český florbal

Nedílnou součástí doprovodného programu k BigBoard Superfinále 2023 budou i autogramiády s českými reprezentantkami a reprezentanty. Níže najdeš podrobný přehled toho, čí podpis si kde můžeš ulovit. S hvězdami národních týmů si samozřejmě můžeš udělat i parádní fotku.


13.00 | Anna Brucháčková a Lukáš Bauer
  • Stánek Livesport (sektory 113 a 114)

Lukáš Bauer je jedničkou mužské florbalové reprezentace. Svými výkony na posledních dvou šampionátech dovedl národní tým ke dvěma medailím. V Helsinkách v roce 2021 vychytal bronz, v uplynulém roce pak pomohl reprezentaci k dorovnání historického maxima a parádní stříbrné medaili. V obou případech se navíc probojoval do hvězdné šestice turnaje.

Gólman se zkušenostmi ze zahraničí patří ke stálicím v Livesport Superlize. Svými výkony deptá sebevědomí superligových kanonýrů a na svém kontě má již tři tituly. Na všechny dosáhl v Mladé Boleslavi, kde v příštím ročníku začne dvou desátou sezonu (osmou v řadě).

Velkým výkonem se prezentoval i před rokem v O2 areně, kdy za svá záda pustil jediný míček a výrazně tak pomohl Středočechům k obhajobě titulu. Jeho skvělé výkony oceňují pravidelně i sportovní experti. Už čtyřikrát ovládl anketu brankář sezony, celkově osmkrát pak skončil v nejlepší pětici.

Lukáš Bauer byl na MS 2022 znovu oporou národního týmu a nechyběl ani v All Stars | foto: Andre Duesel (www.fotografie-duesel.ch)

Anna Brucháčková byla jednou z ústředních postav zářijového tažení juniorské reprezentace k historickému postupu do finále. V něm nasázela Švédkám hattrick, ale Češky nakonec padly ve velmi dramatických nájezdech. I tak si ale připsaly historické stříbro, ke kterému výrazně přispěla i tehdy teprve sedmnáctiletá útočnice.

Reprezentovat Česko bude moci i na nadcházejícím juniorském šampionátu. Mnohem výraznější pro ní je však aktuální role v dospělém národním týmu. S ženami absolvovala kvalifikaci, kde dokonce v duelu s Maďarskem zapsala deset bodů a jen jeden jí dělil od dorovnání historického maxima Natálie Martinákové z roku 2017. Povedlo se jí při tom dorovnat rekord v počtu asistencí v jednom klání.

Svými výkony v sezoně výrazně pomohla brněnským Bulldočkám k vzestupu od samotného dna Extraligy žen k pátému místu po základní části, přičemž patřila mezi nejproduktivnější hráčky ženské nejvyšší soutěže a aktuálně také bojuje o to, aby se ve svém velmi mladém věku probojovala na ženský šampionát do Singapuru.

Anna Brucháčková se již etablovala v národním týmu žen | foto: Lubomír Skála/Český florbal
16.00 | Filip Forman

  • Stánek Subterra (sektory 110 a 111)

Společně s Matějem Havlasem má Filip Forman na svém kontě dva tituly pro juniorského mistra světa. K tomu poslednímu navíc Čechy dovedl v pozici kapitána. Už během působení v juniorské reprezentaci nakoukl do seniorského áčka, jehož se stal stabilním členem a byl u všech tří velkých světových medailí za poslední dvě sezony.

V prosinci 2021 pomohl mužskému výběru k bronzu na mistrovství světa v Helsinkách, v létě pak přidal další placku ze stejného kovu také na Světových hrách v americkém Birminghamu a byl rovněž nedílnou součástí stříbrného tažení na šampionátu ve Švýcarsku v listopadu uplynulého roku.

Úspěchy sbírá Forman i na klubové úrovni. Klokany z Bohemians dovedl v lednu k historicky první trofeji, kterou bylo vítězství v Poháru Českého florbalu. V Livesport Superlize patří dlouhodobě k nejproduktivnějším hráčům, v minulém ročníku pak bodování základní části zcela ovládl.

Filip Forman slaví gól v semifinále MS 2022 ve Swiss Life Areně | foto: Fabrice De Gasperis / www.mediafab.ch
16.00 | Jana Christianová a Adam Hemerka

  • Stánek Livesport (sektory 113 a 114)

V české reprezentaci patří Jana Christianová mezi absolutní stálice. Objevila se už ve 126 duelech a ve většině z nich zářila mezi tyčemi. Už šestkrát se objevila na mistrovství světa. Z roku 2011 má na svém kontě dosud jedinou ženskou medaili. Hned třikrát byla zařazena do nejlepší sestavy turnaje.

V národním týmu působí i nadále a i když se na její místo tlačí řada kvalitních gólmanek, tak Christianová svými výkony stále všechny jasně přesvědčuje, že je po právu aktuálně nejlepší českou brankářkou, která zcela zaslouženě již osmkrát ovládla kategorii brankářka sezony. V roce 2012 navíc jako dosud jediná maskovaná opora vyhrála i v hlavní kategorii Florbalistka sezony.

Na klubové úrovni působí odchovankyně Bohemians s velkými zkušenostmi ze zahraničí již pět let v kádru Chodova. Předtím působila v Herbadentu, s nímž má ze sezony 2016/17 titul. Třikrát si zachytala v superfinále a je dodnes rekordmankou v počtu odchytaných minut ve florbalové bitvě roku.

Dlouholetá opora ženské reprezentace Jana Christianová byla na MS 2021 zařazena do All Stars | foto: Martin Flousek/Český florbal

Adam Hemerka je jedním z největších českých talentů. Aktuálně září v dresu Mladé Boleslavi, které pomohl v uplynulém ročníku k titulu v Livesport Superlize. Aktuálně je také jednou z opor národního týmu mužů. Na posledním světovém šampionátu byl pevným členem elitní formace a výrazně se podílel na zisku stříbrných medailí.

Svou sbírku kovů z velkých mezinárodních akcí založil na juniorském šampionátu v Brně, kde odchovanec tamního Hattricku vyrostl. Hemerka byl klíčovou postavou zlatého úspěchu a svými výkony se katapultoval přímo do seniorské reprezentace, se kterou jen o pár týdnů později slavil bronz na šampionátu v Helsinkách. Stejnou medaili pak mohlo Čechům vybojovat i na Světových hrách.

Nejen v českém prostředí, ale i na mezinárodním poli je známý svou velkou silou. Není pro něj problém se zapřít do souboje, či s balonkem na holi proběhnout celé hřiště a zakončit či rozdat přesnou přihrávku, o čemž se přesvědčil třeba v prvním semifinále Tatran, kde takhle asistoval dvě vteřiny před koncem na gól Milana Tomašíka.

Adam Hemerka se raduje z gólu proti Švýcarsku | foto: Barbora Reichová/Český florbal
Po skončení ženského superfinále | Filip Langer

  • Stánek Salming (sektor 105)

Jeden z nejlepších a nejznámějších českých florbalistů současnosti nebude na BigBoard Superfinále 2023 chybět. Filip Langer za sebou má dvě sezony v dresu švédského Kalmarsundu, kterému pomohl před rokem k postupu do superfinále SSL a v tomto ročníku si s ním zahrál i ve finále tamního poháru. V nejlepší lize zůstane i nadále a minimálně v dalších dvou sezonách bude působit ve Storvretě, kam těsně před BigBoard Superfinále přestoupil.

Odchovanec střešovického Tatranu dokazoval svůj výjimečný talent už v ranném věku. Coby teprve patnáctiletý debutoval v národním týmu mužů, o rok později poprvé okusil i Livesport Superligu a účastnil se i mužského mistrovství světa v roce 2018, které hostila právě O2 arena. Na jaře 2019 pak patřil mezi lídry týmu, který jako první vybojoval titul na juniorském šampionátu.

Další medailové úspěchy si pak připsal i v seniorské reprezentaci, jíž je jednou z největších opor. Má na svém kontě bronz z mistrovství světa v Helsinkách i Světových her. Naposledy pomohl národnímu týmu k zisku stříbrných medailí na světovém šampionátu ve Švýcarsku.

Filip Langer a jeho radost v semifinále MS 2022 proti Švýcarsku | foto: Martin Flousek/Český florbal

VSTUPENKY NA BIGBOARD SUPERFINÁLE KOUPÍŠ TADY

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se