Vede bodování týmu, učí spoluhráčky česky. Už jsem se rozkoukala, těší Řezáčovou

Lucie Řezáčová pomohla zdolat Zug gólem a asistencí | foto: Fabrice Duc/Swiss Unihockey

České florbalistky a čeští florbalisté o sobě znovu dali vědět. Další bodově plodný víkend si připsala ve švýcarské Unihockey Prime League Lucie Řezáčová, která si aktuální ročník pochvaluje jak po týmové, tak i individuální stránce. Bodově povedený večer pak prožil i Filip Langer v SSL či Radek Sikora s Patrikem Dóžou v UPL.


Ve švýcarské ženské lize patří Zollbrück k velkým favoritům. Naposledy ukázal svou sílu proti Zugu. „Začátek zápasu jsme ale úplně zaspaly a nehrály jsme to, co jsme chtěly,” připomíná Řezáčová prohranou periodu, po níž ale přišel obrovský obrat. 

„Po první třetině jsme si řekly, co musíme zlepšit a poté se už od toho odvíjel zbytek zápasu, proto tento souboj hodnotím pozitivně,” říká česká florbalistka, který se nahrávkou podílela na zlomovém třetím gólu. Sama pak uzavřela skórem gólem na 9:3.

Celkově má na svém kontě už 16 bodů, vede „kanadu” Škorpionek a je v top pětce bodování celé UPL. „Musím říct, že tento rok se cítím mnohem lépe než ty předešlé dva. Přece jen jsem se zde už rozkoukala, více si věřím a to i díky mé lajně, ve které si s holkama skvělé rozumíme. Takže se jen těším, co přinese zbytek sezony,” libuje si odchovankyně kladenského florbalu.

Její Zollbrück se aktuálně nachází na druhém místě v tabulce ženské UPL. „Na každého soupeře si musíme najít jiný recept a ne pokaždé je to jednoduché, ale myslím si, že zápas od zápasu jsme lepší a že jsme letos připravené splnit náš týmový cíl!” říká odhodlaně k týmovým ambicím.

V sezoně zatím Škorpionky prohrály jen s vedoucím Klotenem, od nějž jej v minulém ročníku dělilo pouhé skóre, díky kterému nakonec Jets vyhrály základní část. „První místo po základní části by bylo samozřejmě hezké, už kvůli přednosti při výběru soupeřek do dalších bojů. Ale věřím, že jsme silný tým a v play-off dokážeme hrát s kýmkoliv! Teď nás čeká zajímavý víkend, možná i to může být nyní zápas o první místo v tabulce,” připomíná vzájemný zápas, který bude na programu již v sobotu.

Nikol Pekárková s Lucií Řezáčovou během play-off NLA 2021/22 | foto: Fabrice Duc/Swiss Unihockey

Kromě Řezáčové působí v Zollbrücku také Nikol Pekárková, s níž se před odchodem do zahraničí potkala už v kádru Tigers Jižní Město. „Začátky díky tomu byly samozřejmě snazší. Navzájem jsme si pomáhaly, jak na hřišti, tak mimo něj. Je to fajn, když máte v týmu někoho s kým můžeme mluvit mateřským jazykem. Zároveň je to sranda, společně učíme spoluhráčky česky,” říká s úsměvem 21letá útočnice. 

A nejen ona se v posledním kole pořádně zapsala do statistik. Na druhé straně se dvakrát trefila aktuálně nejproduktivnější florbalsitka UPL Denisa Ratajová. Jak vnímá Řezáčová zápasy proti krajankám? „Občas je to zpestření. Například když hrajete proti první lajně Floorball Riders. Jsou tam hned čtyři české hráčky, takže rozumíte každému slovu, co si na hřišti říkají (smích). Je hezké během či po zápase prohodit pár vět, ale jinak je beru jako ostatní hračky v lize.”

Langer zapsal čtyři body, české hvězdy zazářil v UPL i ve Finsku

Ve švédské SSL zazářil v bitvě proti Bachmaierově Hagundě Filip Langer, který si připsal gól a tři asistence, dvěma body se při remíze s Gavle blýskl i Matěj Jendrišák z Linköpingu. Jeho tým, kde působí i Josef Rýpar, ale prohloubil krizi, neudržel nadějné vedení a daroval dosud poslednímu celku v tabulce první body.

V ženské SSL vychytala vítězství brankářka Lenka Remešová, jejíž Täby zdolaly Sirius. V „českém souboji” mezi Malmö s Kristýnou Lechnerovou a Terezou Urbánkovou a Pixbem kapitánky Elišky Krupnové byly úspěšnější lišky, jež si připsaly vysoké vítězství. Uspělo i Rönnby s Vanessou Rebeccou Keprtovou a Endre, v jehož řadách působí Nela Jiráková.

Radost prožilo podruhé v řadě SB-Pro v nejvyšší finské ženské lize. To i díky přispění Lenky Novotné, která tentokrát zůstala bez bodu, inkasovalo znovu jen jednou, proti Koovee ale udeřilo čtyřikrát. Stejně úspěšní byli i hráči Westend Indians, kterým pomohl Petr Majer nejprve jedním gólem k výhře nad ErouViikingit a následně si proti LASB připsal dokonce dvě trefy a asistenci na vítězný zásah.

Nejproduktivnější hráč švýcarské UPL Patrik Dóža o sobě dal znovu vědět a jeho Uster pomalu stoupá tabulkou. Při kanonádě na půdě Churu, kterému nestačily ani dva body Daniela Šešulky, si zapsal dva body stejně jako jeho parťák Martin Pražan. Následně pomohl čtyřmi trefami a jednou asistencí k zisku cenného bodu proti vedoucímu Wileru, za nějž se hattrickem prezentoval Radek Sikora, který se předtím dokázal prosadit i proti Könizu. Lukáš Veltšmíd pak pomohl Malans k vítězství nad Langnau.

V ženské UPL se zmíněné Riders potkaly s vedoucím Klotenem, za který se prosadila asistencí Veronika Kopecká. Jezdkyním nepomohl ani zásah Hany Polákové, na který jí přihrávala Veronika Loudová. O den později pak padly i s Laupenem, za nějž se prosadila Hanka Lacková. Vítězný večer prožila Hana Koníčková z Red Ants, která zaznamenala na půdě Bernu rozhodující trefu. Asistencí pomohla k výhře Churu nad Laupenem Eliška Trojánková.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se