Odstartuje druhá fáze play-off 1. ligy juniorek. Tři nejlepší týmy si zvolily soupeřky

Lucie Baldreichová (Chodov) a Lada Hana Logrová (Olomouc) v utkání 1. ligy juniorek | foto: Michal Struž/FBS Olomouc

Úvodní osmifinálové duely jsou již minulostí a play-off nejvyšší soutěže juniorek již zná kompletní osmičku týmů, které čeká čtvrtfinále.


Po základní části byly na prvním místě hráčky Chodova, které zvládly dlouhodobou fázi naprosto suverénně. Za nimi s odstupem jedenácti bodů finišovaly Střešovice a třetí příčku uhájila Olomouc, což je také trojice, která má možnoat si vybrat soupeřky.

Zbylé týmy čekalo osmifinále, v němž nezaváhaly po dlouhodobé fázi čtvrté klokanky, které v obou duelech vysoko přejely Královské Vinohrady, jimž celkem nasypaly 29 branek. Zeleno-bílé hráčky tak budou čekat na to, kdo jim do čtvrtfinále zbude.

Další série nabídly poměrně dramatické výsledky. Vítkovice sice v prvním klání s Židenicemi vysoko vyhrály, v odvetě však triumfovaly nejtěsnějším rozdílem. Dál zamířil jiný brněnský tým. Bulldogs ovládly první střetnutí s Black Angels 8:3, v Praze ale soupeřky dlouho odolávaly a s celkem z moravské metropole do posledních chvil bojoval o prodloužení série.

Překvapivě těžké.bylo první klání s předposlední Spartou pro FBC Ostrava, hráčky z třetího největšího města v Česku ještě ve 49. minutě prohrávaly 1:4, aby nakonec předvedly skvělý obrat. V Praze pak Ostravanky dominovaly a po výsledku 6:0 zamířily mezi nejlepší osmičku. 

Jediný souboj došel až do třetího duelu. Liberec v něm nakonec udolal Hradec Králové i díky přispění bronzové medailistky z mistrovství světa žen Karolíny Klubalové 9:2. Předtím ale v domácím prostředí zvítězil po velkém boji 3:2, na východě Čech pak dokonce padl v prodloužení.

A právě liberecké FBC se stane soupeře Chodova, střešovický Tatran si vybral bitvu s FBC Ostrava a po Vítkovicích sáhla Olomouc. Na Bohemians tak čekají Bulldogs Brno.

Program výběru soupeřů

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBC Liberec
Tatran Střešovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice
FbŠ Bohemians – GC System Bulldogs Brno

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se