Čtvrtfinále EŽ: Vítkovice proti Bulldogs, dvě pražská derby a FBC Ostrava versus Olomouc

Florbalistky Vítkovic a jejich kapitánka Denisa Ferenčíková | foto: Pavel Netolička/Český florbal

Základní část ženské extraligy je již minulostí a týmy tak prošly výběrem soupeřů pro čtvrtfinále. Prvním výběrem disponovaly Vítkovice, které si zvolily brněnské Bulldogs. Chodov sáhl po Startu98, Tatran po Bohemians a na FBC Ostravu tak zbyla Olomouc.


1. SC TEMPISH Vítkovice - Bulldogs Brno

Vítkovice si pro svou čtvrtfinálovou sérii vybraly patrně toho nejtěžšího možného soupeře a diváky tak čeká parádní podívaná! Výsledek prvního vzájemného zápasu těchto dvou celků (výhra 8:1 pro Vítkovice) to sice nenaznačuje, ale Bulldogs Brno se v letošní sezoně vyhouply raketovým skokem. 

Divoká karta Extraligy žen si po základní části připsala krásné páté místo a ne nadarmo tak Vítkovice ve druhém vzájemném zápase pořádně trápila. Až do konce druhé periody to totiž bylo nerozhodně 2:2 a rytířky měly co dělat, aby svému soupeři výsledkově utekly. To se jim sice povedlo již 31 vteřin po startu třetí třetiny, ale pouze o pět minut později už znovu bylo srovnáno. Lídr soutěže nakonec tento zápas rozhodl až v poslední desetiminutovce a podobně houževnatý souboj se tak dá očekávat také v této čtvrtfinálové sérii.

Zdaleka největší pozor si Vítkovice budou muset dávat na mladou pušku Annu Brucháčkovou, která svými výkony nejen vyhoupla Bulldogs vzhůru, ale také významně pomohla české juniorské reprezentaci ke druhému místu na mistrovství světa. Naopak její tým si bude muset střežit zejména Dominiku Buczekovou a Barboru Huskovou, které proti Bulldogs obě zvládly zkompletovat hattrick.


OHLASY TRENÉRŮ:

Dušan Dudešek (1.SC TEMPISH Vítkovice): "Z možného volíme to nejlepší, a to vzhledem k možnému semifinále s FBC Ostrava."

Martin Czeczinkar (Bulldogs Brno): "Nejprve bych rád poděkoval hráčkám a realizačnímu týmu za základní část této sezony. Určitě jsme překonali jeden z klubových milníků a dále pokračujeme v dlouhodobé práci. Do série s Vítkovicemi můžeme jít s čistou hlavou. Nejen s cílem sbírat další cenné zkušenosti, ale také věříme, že budeme nebezpečným týmem, který Vítkovicím rozhodně neplánuje dát v celé sérii nic zadarmo. Myslím si, že budou rozhodovat nejen herní detaily, ale také to, jak ustojíme pro nás důležité momenty v utkání, na které se zodpovědně připravíme."


FAT PIPE FLORBAL CHODOV -  FAT PIPE Tigers Start98

Chodov sáhl po pražském Startu98 a o semifinále se tak utká v rámci městského derby. A i když se první utkání neslo v naprosto jednoznačném duchu, to druhé už divákům nabídlo pořádně napínavou bitvu.

Oba týmy se v ní předháněly ve vedení a rozhodnuto bylo až na sklonku 49. minuty. Tehdy totiž na 8:7 pro Chodov zvyšovala Marie Havlíčková a i přes závěrečný tlak se Startu již skóre nepodařilo vyrovnat. 

V bráně tehdy dominovala gólmanka Tigers Šárka Černá, která se svým výkonem stala hlavním důvodem, proč byl duel tak vyrovnaný. Ona a její kolegyně Kristýna Janglová ale ve čtvrtfinále budou čelit velké ofenzivní síle, kterou reprezentuje třeba v minulém zápase tříbodová Karolína Janatková (2+1) nebo Ivana Vachovcová, která si v prvním vzájemném duelu těchto celků připsala hattrick a asistenci.


OHLASY TRENÉRŮ:

Ondřej Neuman (FAT PIPE FLORBAL CHODOV): "My jsme vůbec rádi, že po sezoně, kdy jsme tým hodně obměnili, tak jsme mohli volit takto vysoko. Těch kritérií bylo hned několik. Zároveň jsme věděli, že s nikým ze spodní čtveřice nás nebude čekat lehká série. S každým jsme odehráli minimálně jedno těžké utkání v základní části. Musíme jít krok po kroku, ten tým je mladý a nemůžeme se dívat nikam dál než na čtvrtfinále. A na to, abychom se na něj dobře připravili a, pokud možno, dobře ho zvládli."

Eliška Hoffmanová (FAT PIPE Tigers Start98): "Volba je samozřejmě očekávatelná. Jsme dva pražské týmy v horní i ve spodní čtveřici, takže bylo dost pravděpodobné, že si nás Chodov vezme v případě, že by si nezvolil Bohemku. Proto moc překvapeni nejsme."


Tatran Střešovice - FbŠ Bohemians

Tohle bude jistě velmi třaskavé a napínavé pražské derby, v němž se utkají dva velmi podobní soupeři. Tatran i Bohemians totiž oplývají velkou ofenzivní chutí a ve svých zápasech se tak hodně soustředí právě na útok.

Oba vzájemné duely těchto celků v základní části dopadly ve prospěch Střešovic, první část utkání ale byla vždy vyrovnaná. Tatran totiž sázel na pozdější průběh zápasu a vždy se mu to vyplatilo. S celkovým skóre 8:3 počítaným od konce prvních třetin tak s přehledem ovládl obě derby a Bohemians na něj stále hledají vítězný recept.

Největší kvalitou proti Střešovicím v obou zápasech oplývala klokanka a reprezentantka Karolína Mezerová, která si připsala dohromady tři branky. Na druhé straně se ale nejméně dvěma body prezentovalo hned šest hráček, z nichž si po dvou gólech připsalo duo Michaela Mechlová a Radka Korbelářová.


OHLASY TRENÉRŮ:

Pavel Hudík (Tatran Střešovice): "Vybrali jsme si Bohemians z posledních dvou týmů, které zbývaly. Preferovali jsme si pražského soupeře, proto jsme se rozhodli tímto způsobem."

Michal Vojáček (FbŠ Bohemians): "Čeká nás pražské derby. Těším se na zápasy i na atmosféru, která je bude provázet. Věřím, že bude chodit hodně diváků. Série bude hodně vyhecovaná, dlouhá a těším se na kvalitní, útočný florbal."


FBC ČPP Bystroň Group Ostrava - FBS Olomouc

Ostravské FBC ve čtvrtfinále nebude moc cestovat, neboť jeho soupeř bude nedaleká Olomouc. Souboj to ale bude jistě náročný, neboť Hanačky se v této základní části staly jediným týmem mimo top čtyřku, kdo zvládl Ostravě vstřelit sedm branek.

Jejich první vzájemný zápas byl totiž pořádná naháněná, v níž padlo dohromady sedmnáct gólů. Za rozhodnutého stavu 8:3 pro FBC se Olomouc ve třetí třetině probudila do nové mízy a čtyřmi trefami skóre zkorigovala na své historické maximum.

Druhý duel už byl ale čistě v režii modrožlutých florbalistek a pokud Olomouc pomýšlí na vyrovnanou čtvrtfinálovou sérii, bude si na podobné výpadky muset dávat pozor. Stejně tak jako na kanonýrku Malwinu Zagórskou, které se ve dvou zápasech povedlo nasbírat pět kanadských bodů (1+4).

Na druhé straně se proti ostravskému FBC nejvíce dařilo Evě Řehákové, která v prvním duelu zkompletovala hattrick a přidala asistenci, nebo její spoluhráčce Elišce Pešavové, která nasbírala pouze o bod méně (2+1).


OHLASY TRENÉRŮ:

Jakub Robenek (FBC ČPP Bystroň Group Ostrava): "Letos jsme nebyli po dlouhé době v pozici, abychom si mohli pro čtvrtfinále vybírat soupeře. Jenom jsme trpělivě sledovali volbu ostatních a tak nějak jsme tušili, podle nějakých našich indicií, že to asi bude Olomouc. Trošku jsme doufali v to, že na nás zůstane Brno a preferovali jsme sérii s ním. Ale myslím si, že to je fajn změna. Očekávám atraktivní sérii a známe se dobře mezi sebou, takže asi to bude hodně bojovné, hodně na hraně a věřím, že série splní všechna očekávání čtvrtfinále play-off."

Radek Řehák (FBS Olomouc): "Pro nás bylo důležité, že jsme nebyli v té první volbě, kterou měly Vítkovice. Nějakým našim tajným přáním byl zápas s pražskými týmy. Tím, že jsme zbyli na Ostravu, tak nás samozřejmě čeká těžká série s mistrem. Na druhou stranu si nás nikdo nevybral, což nás může tak trošku hřát, že nás asi nikdo nechtěl a víceméně jsme na Ostravu zbyli. Čekáme náročnou sérii, ale za ty dva roky máme nějaké nasbírané zkušenosti - a doufám, že je prokážeme. Poslední zápasy nám vycházely výsledkově i herně, což si snad přeneseme do čtvrtfinále. Budeme se snažit Ostravu co nejvíce potrápit. Už před sezonou bylo našim cílem vyhrát aspoň jeden zápas play-off, tak doufám, že si cíl splníme a uvidíme, co série dále přinese."

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se