Záchranářské boje v 1. lize startují! Kdo zamíří o ligu níže?

Plzeňské FbC čeká v záchranářském souboji kunratický Start | foto: FbC Plzeň

Již o nadcházejícím víkendu vypuknou v rámci druhé nejvyšší soutěže mužů nepopulární souboje o záchranu. Čtyři týmy v rámci play-down čekají nelehké týdny plné stresu, poražené dva celky totiž rovnou sestoupí do Národní ligy.


FBC Letka Toman Finance Group - ASK Orka Čelákovice 

Zajímavé měření sil proběhne mezi štěpánkovickou Letkou a Orkou Čelákovice. Oba celky se od úvodních kol pohybovaly v dolních patrech tabulky a záchranářské boje je tak neminou. Letka však nakonec dlouho byla i v boji o play-off, avšak nakonec na desáté místo ztratila čtyři body a po loňských vyřazovacích bojích ji tak čekají ty méně příjemné starosti.

Nováček z Čelákovic na tom byl bodově nejhůře z celé soutěže. Orka dokázala posbírat osmnáct bodů, tedy o šest méně než předposlední kunratický Start. Středočeskému celku zlomily vaz především zápasy na venkovních hřištích, na kterých získal pouze tři body. Orka navíc do play-down nevstoupí v ideálním rozpoložení, z posledních deseti klání se z výhry radovala pouze v jednom případě, když si vyšlápla na Ústí nad Labem. Jak se však říká, dlouhodobá část a nadcházející boje v play-off či v play-down, tak to je jiná soutěž.

Vzájemné zápasy hovoří ve prospěch lépe postaveného celku po základní části, tedy Letky. Ta si nejprve v průběhu listopadu odvezla výhru 7:5 ze hřiště soupeře a následně v předposledním kole dlouhodobé části se radovala i v odvetě 7:4. Vzájemné měření při pohledu do individuálních statistik nejvíce sedlo na straně Letky Vojtěchům Blanovi a Šimíkovi, jež zapsali shodně čtyři body. V dresu Čelákovic se nejvíce dařilo Petru Němečkovi, který svého soupeře obdaroval pěti body.

FbC Plzeň - FAT PIPE Start98 

Na záchranářskou bitvu mezi Plzní a Prahou dojde v měření mezi plzeňským FBC a kunratickým Startem. Západočeši nenavázali na úspěšnou základní část v předešlé sezoně. Plzeňští během dlouhodobé části zapisovali výsledky jako na houpačce. Západočeský celek dokázal například uspět na hřišti Ústí nad Labem či přetlačit na domácí půdě Bulldogs Brno. Na druhou stranu nezvládl řadu důležitých bitev s týmy okolo v tabulce, na domácí palubovce také inkasovali vysoký příděl 0:10 od Kladna. Počínání během základní části nakonec vyneslo Plzni pětadvacet bodů a dvanáctou příčku v tabulce. Pozitivem pro Západočechy tak alespoň může být, že boje o udržení budou začínat na svém hřišti.

Kunratický Start čekají tuhé souboje o záchranu podruhé za sebou. V poslední sezoně se dokázali Pražané sestupu vyhnout, když zvládli nejprve play-down s Aligators a následně i baráž s plzeňskou Slavií. Teď na ně čeká hned na úvod další plzeňská výzva. Pražané dobře sezonu nerozjeli, v první polovině sezony zvítězili pouze třikrát a od toho se odvíjel celý průběh základní části. I když se výkony a především výsledky rapidně zlepšovaly, tak více než na zisk čtyřiadvaceti bodů a třináctou pozici to nestačilo.

Vzájemné zápasy v průběhu sezony vyšly lépe západočeskému celku, který se v 7. kole radoval z výhry v Praze 5:3, v předvánočním kole poté Plzeňští zvládli i odvetu na svém hřišti. Dramatický duel dokázali dotáhnout k těsné výhře 6:5. Vyrovnané a velké bitvy se dají očekávat i v průběhu play-down série. Plzeňské FBC se bude v ofenzivě opírat o své tahouny ze základní části. Václav Zábran a Ondřej Horažďovský zaznamenali v průběhu dlouhodobé části pětadvacet, respektive čtyřiadvacet bodů. I v dresu kunratického Startu najdeme bodově odskočené hráče od zbytku týmu. Jsou jimi Matěj Netrefa, Vojtěch Bagin a Martin Škorpa, kteří jako jediní v týmu překročili hranici dvaceti nasbíraných bodů.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se