Zápas o bronz? Nejlepší výkon na turnaji, usuzuje Bauer

Poslední měsíce jsou pro Lukáše Bauera ve znamení úspěchů. Medaile na helsinském šampionátu, domácí titul a nyní aktuálně nejlepší brankář planety pomohl české reprezentaci také k zisku bronzu na Světových hrách. V souboji o třetí místo v americkém Birminghamu podržel spoluhráče 13 zákroky.


Jednatřicetiletý gólman tak prokazuje, proč je stabilním článkem národního výběru. Dlouhodobě má konstantní formu a spoluhráči se na něj mohou v klíčových momentech spolehnout.

Jaké máte pocity po zisku bronzové medaile?
Pocity jsou rozhodně krásné. Už jsme si je zažili loni při mistrovství světa a přijeli jsme sem s cílem získat další medaili. Bohužel nám nevyšly duely s Finskem a Švédskem, ale dneska jsme důležitý zápas zvládli. Podle mého šlo o náš nejlepší výkon za celý turnaj. Bronz je na začátku nového cyklu a pod vedením obměněného realizačního týmu super.

Jak moc je tato medaile pro vás osobně cenná? Startoval jste již na předchozích Světových hrách v Polsku, kde vám stupně vítězů těsně unikly.
Já si jí moc vážím, protože jsem medaili z této akce doopravdy ještě neměl. Je to něco nového a můžu ji přidat do sbírky. Vážně jsem rád, že tam bude také viset a že jsme první český florbalový výběr, který přivezl ze Světových her cenný kov.

Za poslední měsíce jste vybojoval bronz na mistrovství světa, zlato v superfinále Livesport Superligy a nyní se vydařily Světové hry. Jde o splnění pomyslného medailového hattricku?
Rozhodně ano. Mám obrovskou radost, že jsme vše zvládli. Zmiňované období je pěkně zakončené takovýmto úspěchem, i když bych si ještě přál medaili z Poháru mistrů, byť to už by byla jiná pohádka.

Co bylo dnes nejtěžší? Samotný úvod zápasu, nebo úplný závěr, v němž byli Lotyši nebezpeční.
Myslím si, že až třetí třetina, která byla rozkouskovaná mnoha vyloučeními, a i jednou červenou kartou, což hrálo do karet více soupeři. Mohli více tlačit a relativně brzo odvolat gólmana. To především po dvou rychlých obdržených brankách nebylo nic příjemného. Naštěstí jsme skórovali na 6:3. Před tím jsme dokázali jejich šance pochytávat a nepouštět Lotyše do brejků. Přečíslení jsou jejich obrovskou zbraní. Díky ní porazili Švýcary a také remizovali se Švédy, takže jsme věděli, že tento herní fragment nesmíme dopustit.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se