Boj kolem středu tabulky: Ostrava vyzve před kamerami Spartu. Natáhne sérii?

Lavička hráčů FBC Ostrava | foto: FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

Nástup do sezony neměl ani jeden tým ideální, teď se však snaží jít tabulkou nahoru. Ostravští florbalisté nastoupí v televizní bitvě proti Spartě, přičemž oba týmy dělí jen tři body.


Ostravané získali dvě výhry z předchozích čtyř kol, když porazili Karlovy Vary a Královské Vinohrady. Díky tomu se FBC posunulo na devátou pozici a poskočili z nejnižších pozic soutěže. Nyní ale čeká na domácí mančaft další výzva v podobě utkání na ČT sport.

"Rozhodně půjde o těžký zápas s houževnatým soupeřem. Zřejmě to bude o velké bojovnosti se spoustou soubojů, oba týmy navíc neměly úplně nejlepší vstup do sezony,” uvažuje Marek Bräuer. Právě on je aktuálním lídrem ostravských statistik s bilancí dvanácti gólů a čtyř asistencí. "Jdeme do důležitého duelu o body a konečně jsme se nějak nastartovali, tak snad to před domácím publikem potvrdíme,” doufá šestadvacetiletý útočník.

Zrovna Bräuer by mohl opět přispět skvělou formou v ofenzivní fázi. "Neměl jsem tolik prostoru ve Vítkovicích, což znamenalo i jeden z důvodů, proč jsem přestoupil do FBC. Možná jsem ani nečekal, že ho bude tolik,” uznává střelec. Každopádně je teď rád, že se mu vepředu daří a družstvo může z jeho výkonů těžit.

Do ČPP Arény zamíří jako hostující celek Sparta. "Myslím si, že jelikož na televizáky bývá v Ostravě menší hřiště, mohlo by být utkání hodně divácky atraktivní. Včetně spousty osobních soubojů. Ostrava má hráče, kteří jsou silní na balónku, takže budeme muset hrát poctivě dozadu a proměňovat šance,” říká za Pražany Radim Křenek.

Ani sparťané přitom neměli příliš úspěšný úvod ročníku. Svěřenci kouče Marka Vojty ztratili například s Českou Lípou. "Předtím jsme prohráli ještě s Vítkovicemi a Tatranem, což jsou soupeři z top trojky. Teď jsme však dvakrát vyhráli nad Otrokovicemi a Bleky, takže herně se zvedáme a snažíme se výsledky zlepšovat,” dodává zkušený obránce.

"Chtěli bychom do nejlepší čtveřice tabulky kvůli lepší výchozí pozici do play-off. Samozřejmě si na tuto metu brousí zuby více týmů, ale teď je nejbližším cílem pondělní zápas. A věřím, že ho zvládneme,” zdůrazňuje Křenek. Případný úspěch by zároveň byl povzbuzením do práce v reprezentační pauze, která bude následovat kvůli mistrovství světa mužů.

Pro domácí florbalisty hraje i bilance z předchozích dvou sezon. Sparta dokázala totiž ze čtyř duelů vybojovat pouze jediný bod, když v duelu v Ostravě rozhodoval nastavený čas.

Sledujte televizní bitvu na stanici ČT sport v pondělí 24. října. Začíná se od 17.10.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se