Bolka odpálila přestupovou bombu! Její dres oblékne reprezentant Delong

Adam Delong ve čtvrtfinále MS 2022 | foto: Martin Flousek/Český florbal

Český přestupový trh se pořádně otřásl po explozi, která zasáhla oblast mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví. Středočeši totiž oznámili příchod reprezentanta Adama Delonga, jenž patří mezi nejlepší absolutní špičku Livesport Superligy. V Boleslavi bude působit minimálně do sezony 2025/26.


Delong florbalově vyrostl v Horní Suché. Livesport Superligu okusil poprvé v sezoně 2014/15 a v kádru vítkovických rytířů strávil devět uplynulých sezon, během nichž s nimi slavil jeden mistrovský titul a tři triumfy v Poháru Českého florbalu. V základní části superligy nasbíral během 190 klání 321 bodů a v uplynulém ročníku pronikl do nejlepší třicítky historického bodování dlouhodobé fáze, dalších 106 bodů přidal v 92 duelech play-off. 

V reprezentaci má na svém kontě 52 duelů s bilancí 31 branek a 23 asistencí. Zúčastnil se tří světových šampionátů. Hned při svém debutu v roce 2018 v Praze byl nejproduktivnějším Čechem a vysloužil si zařazení do All Stars. Velkou roli pak hrál i při zisku bronzu z Helsinek a stříbrného úspěchu na posledním mistrovství světa ve Švýcarsku. Na svém kontě má i bronz ze Světových her a z juniorského šampionátu v roce 2015.

Adam Delong byl jednou z ústředních postav čtvrtfinálové série Vítkovic s Black Angels | foto: Pavel Netolička/1. SC TEMPISH Vítkovice

"Bylo to nesmírně těžké rozhodování, trvalo to asi dva měsíce, dennodenně jsem nad tím trávil čas. Nakonec rozhodlo to, že jsem chtěl podstoupit sportovní změnu, ze své strany jsem cítil trochu stagnaci a po konzultaci s nejbližšími - především přítelkyní - jsem se rozhodl udělat tenhle krok. Věřím, že je správný a že se tu posunu jak sportovně, tak profesně. Jsem rád, že jsme přestup dotáhli," řekl v oficiální zprávě na webu Boleslavi Adam Delong.

Jako výhodu bere i to, že Mladou Boleslav nyní přebral Joonas Naava, který současně působí i u seniorské reprezentace. "S Joonasem jsme se poznali už na reprezentačních akcích. Víme, co od sebe čekat a co od sebe budeme chtít. Myslím, že je to dobrý trenér a že mě dokáže posunout. Má vhled do mezinárodního florbalu a myslím, že i mě má dost zanalýzovaného – co dělám dobře a co zlepšit. Těším se, že se po jeho boku budu moct posunout," doplnil v prvním rozhovoru na webu nového zaměstnavatele.

V sestavě Středočechů působí i více hráčů s původem v Ostravě. I k tomu se Delong pro boleslavský web přihlásil. "Nikdo mě takhle neinspiroval, ale každopádně jsem rád, že se nás v šatně sejde víc kluků původem z Ostravy. Přece jen máme takový svůj specifický humor, ale na druhou stranu jsme schopní se aklimatizovat i do "pražské části". Těším se na kluky, až poznám nové tváře. Myslím, že i ta mimoherní část bude fajn," těší se na nové prostředí.

"S Adamem jsem byl v průběhu sezony v kontaktu, zajímaly mě jeho další plány. Domluvili jsme se, že jeho život a kariéra bude pokračovat u nás v Mladé Boleslavi. Vítkovicím děkujeme za rychlou a korektní dohodu," řekl generální manažer Bolky Tomáš Pacák. "Pro Adama je důležitá jeho reprezentační role. Je nutné jeho režim nastavit tak, aby měl vysokou výkonnost, kterou si od něj slibujeme i my v Mladé Boleslavi. Adam by u nás měl mít jednu z klíčových rolí, s čímž se pojí i náročný tréninkový proces. Adam je vystudovaný stavař, dva roky pracuje jako statik a na částečný úvazek by měl pracovat i během angažmá u nás," dodal Pacák.

Celý videorozhovor s Adamem Delongem

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se