Cena útěchy pro FBC? I přes porážku v BigBoard Superfinále čeká Ostravu Champions Cup

Stříbrné hráčky ženské extraligy – FBC Ostrava | foto: Martin Flousek/Český florbal

BigBoard Superfinále 2023 stanovilo kromě nových šampionů a šampionek také finální české složení Poháru mistrů. Ten se od nového ročníku bude hrát v novém formátu a každý ze zástupců evropské špičky bude mít k dispozici hned dva týmy v každé kategorii.


Mezinárodní florbalová federace (IFF) pokračuje v rozšiřování Poháru mistrů. V první etapě už od příštího ročníku dostanou celky z evropských top čtyř soutěží možnost vyslat do hry hned dva zástupce v ženské i mužské části.

V rámci nového formátu se spolu nejprve střetnou ve čtvrtfinále, které se bude hrát systémem doma a venku, týmy z Čech a Švýcarska, paralelně proti sobě budou o dvě vstupenky do finále v každé kategorii bojovat severské týmy ze Švédska a Finska. Finále se pak odehraje v dnes známém formátu. V jedné hale se odehrají zápasy semifinále i o umístění, přičemž rozhodovat bude jediné klání. 

Každá ze čtyř zemí tak vyšle na Pohár mistrů kromě celkového vítěze ještě jeden další tým v každé kategorii. To, zda to bude vítěz národního poháru, druhý finalista či třeba vítěz základní části, v této chvíli nereguluje IFF, ale samy florbalové svazy. Z českých soutěží nově zamíří na Champions Cup kromě vítězů Livesport Superligy a Extraligy žen také vítězové a vítězky Poháru Českého florbalu.

V mužské části si již v lednu zajistili účast klokani z Bohemians, které teď v BigBoard Superfinále doplnil střešovický Tatran, pro nějž půjde už o 16. účast na vrcholné klubové akci. Do boje o evropské výsluní se tak probojovaly dva pražské celky.

Mezi ženami budeme mít v další sezoně také dva zástupce z jednoho města. Rytířky z Vítkovic si účast s předstihem zajistily již v lednu triumfem v poháru. Vzhledem k tomu, že v O2 areně dovršily double, získal právo účasti v příštím ročníku Poháru mistrů poražený superfinalista, kterým jsou hráčky FBC Ostrava, jež v tomto ročníku vybojovaly na Champions Cupu bronz.

Čeští zástupci v Poháru mistrů 2023/24

Ženy:
1. SC TEMPISH Vítkovice

  • 5. účast*
  • 2x stříbro (2014, 2019)
  • 2x bronz (2016, 2020)

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

  • 2. účast
  • 1x bronz (2023)

* v letech 2021 a 2022 se kvalifikovaly, jejich účasti zamezilo zrušení kvůli pandemii Covid-19

Muži:
Tatran Střešovice

  • 16. účast
  • 1x stříbro (2011)
  • 1x bronz (2015)

FbŠ Bohemians

  • 1. účast

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se